Francijas kreiso ekstrēmistu līderis aicina uz dumpi pret Olandu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas kreiso ekstrēmistu līderis Žans Liks Melanšons pirmdien nāca klajā ar aicinājumi ministriem, kas pārstāv sociālistus, taču nav apmierināti ar prezidenta Fransuā Olanda politiku, nepakļauties partijas vadības un Elizejas pils diktātam.

Melanšons pats savulaik bija Sociālistu partijas biedrs, taču to pameta un pēdējās prezidenta vēlēšanās kandidēja no komunistu atbalstītā Kreisās frontes saraksta.

Viņš norādījis, ka ministriem, kas nav apmierināti ar Olanda politiku, «jānāk ārā no skapja».

«Jūs eksistējat, būdami neatkarīgi, nevis sekojot kādam citam,» sacīja pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts. «Mums nepieciešams, lai jūs nāktu un palīdzētu mums mūsu cīņā.»

Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā Melanšons ieguva tikai 11% balsu, taču viņa atbalstītāji palīdzēja Olandam otrajā kārtā pārspēt iepriekšējo Elizejas pils saimnieku Nikolā Sarkozī.

Pēc sakāves jūnijā notikušajās parlamenta vēlēšanās, kurās Melanšons startēja tajā pašā vēlēšanu apgabalā, kur balotējās galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna, viņš bija nozudis no Francijas politikas skatuves, taču šonedēļ viņa vārds atkal parādījies avīžu virsrakstos.

Melanšons un viņa sabiedrotie apsūdz Olandu par atteikšanos no saviem priekšvēlēšanu solījumiem veicināt ekonomikas izaugsmi un jaunu darbavietu radīšanu un par piekāpšanos Eiropas Savienībai (ES), kas pieprasa īstenot taupības pasākumus, lai samazinātu budžeta deficītu.

Galēji kreisie cer gūt labumu arī no neapmierinātības dažu kabineta locekļu vidū ar iekšlietu ministra Manuela Valsa stingro apņēmību nodrošināt likuma un kārtības ievērošanu, kas īpaši izpaudusies, reaģējot uz pagājušās nedēļas grautiņiem Amjēnā un likvidējot nelikumīgās čigānu nometnes.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu