«Tele2» klients mēnesī norunājis 9000 minūšu, cits sūtījis 30 000 īsziņu (254)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kāds mobilo sakaru operatora «Tele2» klients mēnesī norunājis 9000 minūšu, bet cits nosūtījis 30 000 īsziņu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Tele2» sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa.

Šie skaitļi pieminēti kā kuriozi «Tele2» paziņojumā medijiem par priekšapmaksas kartes «Zelta zivtiņa» jaunāko neierobežotu sarunu plānu «No Limit», kas tika pieteikts ar afišām ielās un reklāmu dažādos medijos jau pirms vairākām dienām. Tas piedāvā neierobežotus zvanus uz «Tele2», «Bites», LMT un «Lattelecom» tīkliem, kā arī desmit megabaitu datu pārraidi par 4,99 latiem mēnesī.

«Šogad līdz brīdim, kad «Tele2» sāka piedāvāt bezlimita tarifu plānus, «Tele2» tīklā tika sasniegts sarunu rekords - vairāk nekā 9000 minūtes mēnesī, kas nozīmē, ka kāds no klientiem vairāk nekā sešas dienas mēnesī ir pavadījis, runājot pa mobilo tālruni,» teikts paziņojumā.

«Šādu sarunu rekordu sasniedzis gan kāds sarunu kartes «Zelta Zivtiņa» klients, gan «Tele2» pēcapmaksas pakalpojumu klients. Savukārt nosūtīto īsziņu rekordu mēnesī - vairāk nekā 30 000 - uzstādījis kāds sarunu kartes «Zelta Zivtiņa» klients. Pēcapmaksas segmentā nosūtīto īsziņu rekords sasniedzis gandrīz 10 000,» informē «Tele2».

«Tele2» paziņojumā arī teikts - kompānija, pētot zvanu datus, konstatējusi, ka «sievietes runā pa mobilo telefonu par 22% vairāk nekā vīrieši, kā arī par 20% vairāk nosūta īsziņas. Savukārt vīrieši vairāk lieto internetu mobilajā telefonā - izmantotais datu pakalpojuma apjoms ir par 60% lielāks nekā sievietēm».

«Tele2» informācija, ka viena persona mobilo sakaru tīklā nosūtījusi 30 000 īsziņu viena mēneša laikā nāk pēc tam, kad «Nozare.lv» ziņoja, ka Datu valsts inspekcija (DVI) saņēmusi vismaz 26 sūdzības un pēta, vai īsziņu sūtīšanas akcija par «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) jauno tarifu «Brīvība» ir komerciālo paziņojumu sūtīšanas aizlieguma pārkāpums.

Kopumā šādas īsziņas saņēmuši teju 75 000 «Bite Latvija» un 147 000 «Tele2» pakalpojumu lietotāju.

Jau ziņots, ka «No Limit» ir jaunākais solis trīs Latvijas mobilo sakaru operatoru jau vairāk kā mēnesi ieilgušajā «cenu karā», kuru ievadīja LMT, piedāvājot tarifu «Brīvība» ar neierobežotiem zvaniem un īsziņām par 6,99 latiem mēnesī. Tam sekoja līdzīgs «Tele2» «Zelta» piedāvājums, kas blakus sarunām un īsziņām par 7,99 latiem mēnesī arī piedāvāja 500 MB datu pārraides jaudas.

«Bite Latvija», kas pirmā cēla trauksmi it kā par nelūgtu un, iespējams, nelikumīgu masveida īsziņu sūtīšanu, lai reklamētu LMT jauno tarifu, pieteica savu «5,55» tarifu, kas piedāvā neierobežotus zvanus uz «Bites», LMT, «Tele2» un «Lattelecom» tīkliem un 500 MB mobilā interneta jaudas par 5,55 latiem.

Tam sekoja «Tele2» paziņojums, ka plāns «Zelta» pacēlis datu pārraides limitu līdz vienam gigabaitam (Gb).

Komentāri (254)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu