Audits par fotoradaru iegādes lietderību izmaksās 28 300 latus (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrijai (IeM) no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» tiks piešķirti 28 314 lati, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar auditoru-revidentu pakalpojumiem, izvērtējot fotoradaru iegādes lietderību.

To paredz šodien valdības sēdes slēgtajā daļā pieņemtais rīkojums.

LETA jau ziņoja, ka auditu par fotoradaru iegādes lietderību valsts interesēs veiks auditorkompānija «Pricewaterhouse Coopers», kuras piedāvājumu starp vairākiem citiem IeM atzina izdevīgāko, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Fotoradaru atpirkšanas lietderīgums IeM ir jāizvērtē līdz 27.novembrim, savukārt lēmums par to, pirkt vai nepirkt fotoradarus, pamatojoties uz IeM atzinumu, būs jāpieņem Ministru kabinetam. Kā pagājušajā nedēļā žurnālistiem skaidroja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), galvenais jautājums, uz kuru tagad jārod atbilde, ir, vai valsts nepārmaksās, iegādājoties fotoradarus no «Vitronic GmbH». Tieši to izvērtēt būs auditora uzdevums.

Kā ziņots, 28.septembrī tika izbeigts starp Valsts policiju (VP) un «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») noslēgtais līgums par fotoradaru ieviešanu uz Latvijas ceļiem. Dažas dienas pirms līguma laušanas valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

Kamēr IeM vērtē minēto iespēju, VP panāca pagaidu vienošanos ar «V-Traffic» par to, ka fotoradari uz Latvijas ceļiem atsāk darboties un fiksē ātruma pārkāpējus ne ilgāk kā līdz šā gada 31.decembrim.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu