Vengers neatbalsta Čempionu līgas paplašināšanu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas kluba Londonas «Arsenal» galvenais treneris Arsēns Vengers ir pret UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra paplašināšanu līdz 64 komandām.

Vengers uzskata, ka šāds solis nāks tikai par sliktu sacensību kopējam līmenim. «Esmu pārliecināts, ka tas nedos pozitīvu efektu. Čempionu līgas apakšgrupu turnīra fāzei jau tagad ir problēmas ar spēļu apmeklētību un turnīra paplašināšana tās palielinās, turklāt kopējais līmenis kritīsies.»

Pēc masu medijos izplatītās informācijas jaunais turnīra formāts varētu tikt ieviests 2015.gadā un tas atļautu turnīram kvalificēties septiņām premjerlīgas komandām.

«Tas nozīmē, ka faktiski tiktu izveidota Eiropas čempionāta līga. Šāda rīcība varētu neatgriezeniski kaitēt katras iesaistītās valsts nacionālajam čempionātam un pazemināt interesi par Čempionu līgas pirmajām kārtām,» Londonas kluba mājaslapā citēts Vengers.

Kā zināms, nākotnē Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) plāno atteikties no Eiropas līgas turnīra un paplašināt UEFA Čempionu līgas dalībnieku skaitu no 32 komandām uz 64 vienībām.

Lūgts komentēt šī gada «Ballon d'Or» trofejas jeb «Zelta bumbas» pretendentus, franču speciālists atzina, ka nespēj nosaukt savu favorītu.

Jau ziņots, ka trešdien par trim fināla pretendentiem uz šo apbalvojumu tika nosaukti argentīnietis Lionels Mesi, portugālis Krištianu Ronaldu un spānis Andress Injesta.

«Tas ir ļoti grūti. Ja vērtējam tikai pēc rezultativitātes, tad balva viennozīmīgi pienākas Mesi,» sacīja treneris. «Taču, ja skatās uz sasniegumiem gada laikā, tad jāapbalvo Ronaldu un Injesta.»

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu