Rīdzinieki «Rīgas siltumam» par apkuri parādā 26 miljonus latu (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Patlaban iedzīvotāji AS «Rīgas siltums» par apkuri ir parādā 26 miljonus latu, LTV raidījumā «Labrīt, Latvija!» atklāja uzņēmuma valdes locekle Birute Krūze.

Šīs summa, tiesa, ir jāsamaksā līdz 20.janvārim.

«Rīgas siltums» valdes locekle aicināja iedzīvotājus laikus norēķinies par piegādāto siltumu, jo uzņēmumam 83% no iekasētiem līdzekļiem ir jāmaksā par kurināmā piegādi.

Kā ziņots, āra gaisa temperatūras pazemināšanās un dabasgāzes tirdzniecības cenas pieauguma dēļ rīdziniekiem izrakstīto rēķinu summa par 2012.gada decembrī patērēto siltumenerģiju bijusi vidēji par 63% lielāka nekā 2011.gada decembrī.

«Rīgas siltums» no šā gada 1.janvāra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēro cenu 44,77 par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 1,5% mazāk nekā decembrī. Sagaidāms, ka arī februārī un martā prognozētā siltumenerģijas būs 44,77 lati par MWh bez PVN.

«Rīgas siltums» ir lielākais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

Žurnāla «Kapitāls», «IBS Prudentia», biržas «NASDAQ OMX Riga» un SIA «Lursoft IT» 2011.gada pētījumā «101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums» AS «Rīgas siltums» ar uzņēmuma vērtību 79,47 miljoni latu ierindojas 24.vietā.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu