Daugavpils teātrī top traģikomēdija vienā cēlienā «Valentīna diena» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Sloka

10. maijā plkst. 18:30 Daugavpils teātrī uz Eksperimentālās skatuves notiks pirmizrāde Ivana Viripajeva lugai «Valentīna diena» Georgija Surkova režijā, kam iestudējums top kā diplomdarbs, tāpat kā scenogrāfei un kostīmu māksliniecei Dacei Slokai. Lomās Vera Hramņikova, Egils Viļumovs un Žanna Lubgāne.

Lugas autors Ivans Viripajevs ir viens no spilgtākajiem Krievijas mūsdienu dramaturgiem, teātra un kino režisoriem. Viripajevs pazīstams kā novators, tradicionālists un mistifikators. Viņa darbi ir atzīti ne tikai Krievijā, bet arī citviet Eiropā. Tāpat Viripajeva vairākas lugas ir pārtulkotas citās valodās, tajā skaitā arī «Valentīna diena».

Kā reiz ir minējis lugas autors, tad «Valentīna diena» ir turpinājums Mihaila Roščina lugai «Valentīns un Valentīna», tikai lugas galvenie varoņi jau ir pieauguši un paspējuši arī novecot. Savu darbu dramaturgs raksturo ar 19. gs. arābu filozofa citātu: «Nemeklējiet loģiku laikā - laikā tās nav. Nemēģiniet izskaidrot laiku loģiski, laiks kā tāds neeksistē. Ir tikai divas lietas – mīlestība un mīlestība.» /Kora Als Muzani/

...viņa mīlēja viņu 20 gadus un turpina mīlēt joprojām. Viņš 20 gados aprecēja savu kaimiņieni. Viņa visu savu dzīvi bija viņa mīļākā. Viņš nomira viņas 40. dzimšanas dienā un jau 20 gadus viņa dzīvo atmiņās par viņu. Viņa pēc viņa nāves sāka dzīvot kopā ar viņa sievu. Viņa iemīlēja un paņēma ieroci. Viņa iemīlēja un sākās karš...

Izrāde «Valentīna diena» maijā :

  • 10. maijs plkst. 18:30
  • 11. maijs plkst. 17:00
  • 22. maijs plkst. 18:30
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu