Valdemāra biroju centrs nomainījis īpašnieku (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: maps.bing.com

Newsec, SEB Corporate Finance un Summa Advisers pārdevuši 4 BPT Secura portfeļa īpašumus Rīgā, Viļņā un Tallinā, portālu «Apollo» informēja NEWSEC Baltics darījumu daļas vadītāja Neringa Rastenyte.

BPT Secura - vecākais nekustamo īpašumu fonds, kuru šobrīd pārvalda BPT, veiksmīgi turpina sava īpašumu portfeļa izpārdošanu un ir noslēdzis vēl 4 komercīpašumu ar kopējo platību ap 50 000 m2 pārdošanas darījumu. Pircējs ir Igaunijā bāzētais privātais investors Capital Mill. Nekustamo īpašumu konsultants Newsec piedalījās darījumā kā viens no pārdošanas aģentiem.

Līdz ar šo pārdošanas darījumu puse no BPT portfeļa jau ir izpārdota.

Īpašuma portfelis, kuru iegādājās Capital Mill, sastāv no 1 īpašuma Viļņā (Zariju loģistikas centrs ar platību 22 000 m2), 1 īpašuma Rīgā (12 000 m2 plašais Valdemāra biroju centrs) un 2 īpašumiem Tallinā (9 200 m2 Ravala biroju centrs un 6 500 m2 plašais Loģistikas centrs).

«BPT Secura īpašuma portfeļa pārdošanas process piesaista gan esošo, gan jaunu starptautisko investoru uzmanību. Esam sapratuši, ka strukturēts pārdošanas process, kā arī profesionāls pārdevējs, kāds ir BPT, piesaista daudz lielāku investoru interesi un ļauj tiem izdarīt vispiemērotāko lēmumu. BPT izlēma sadalīt īpašumu portfeli vairākās daļās un esam priecīgi, ka darījumi notiek ar dažādiem pircējiem, tādejādi apgāžot faktu, ka Baltijas nekustamo īpašumu tirgus ir nelikvīds,» uzsver Neringa Rastenyte, NEWSEC Baltics darījumu nodaļas vadītāja.

«Šie darījumi ir zīme, ka investoriem Baltija atkal kļūst interesanta un tai ir labas izredzes nokļūt arī citu reģionālo un starptautisko investoru redzeslokā,» stāsta Arturas Geguzis, Summa Advisers partneris.

BPT Secura Fonds, kuru administrē BPT Asset Management A/S, sastāv no 11 tirdzniecības centru, biroju ēku un loģistikas centru īpašumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, un tā kopējā platība ir aptuveni 100,000 m2. Pašlaik 6 īpašumi ir pārdoti un 5 plānots pārdot 2013.gada laikā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu