Jauni pavedieni Alisas Dmitrijevas slepkavības lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums/ITV Anglia

Policisti, kuri izmeklē Latvijas valstspiederīgās Alisas Dmitrijevas slepkavību, «saņēmuši jaunus pavedienus».

Kā vēstī britu mediji, pēc vēršanās pie sabiedrības pagājušajā nedēļā saņemti vairāki zvani no iedzīvotājiem, kuri devuši «iedrošinošus jaunus pavedienus» izmeklētājiem.

Izmeklētāji sacījuši: «Mēs skaidri zinām, ka šeit ir kāds, kurš zina, kā un kāpēc Alisa nomira. Tāpat mēs ticam, ka ir citi cilvēki, kuriem ir svarīga informācija, taču viņi baidās to atklāt.»

Izmeklētāji uzsvēruši, ka ģimene gaida atbildes un ir jāsauc pie atbildības vainīgie.

Kā LETA jau ziņoja, Lielbritānijas policija Dmitrijevas slepkavības lietā nonākusi strupceļā. Iepriekš tika aizturēti divi 28 un 31 gadu veci vīrieši, taču viņi atbrīvoti un netiek turēti aizdomās par līdzdalību slepkavībā.

17 gadus vecās Dmitrijevas līķis sadalīšanās stadijā tika atrasts 2012.gada Jaungada dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā.

Dmitrijeva pazuda 2011.gada 31.augustā. Meitene jau iepriekš mēdza nenakšņot mājās, tādēļ viņas ģimene policijā par viņas pazušanu ziņoja 6.septembrī.

Alisa pēdējo reizi dzīva redzēta 2011.gada 31.augustā neilgi pēc pusnakts Kingslinnas pilsētā, kur viņa iekāpusi pie diviem vīriešiem zaļā «Lexus GS300» markas automašīnā.

Meklēto automašīnu policisti 2013.gada marta vidū atrada kādā metāllūžņu laukumā Visbīčā.

Kaut arī meitenes nāves iemeslu ekspertiem pagaidām nav izdevies noskaidrot, policija Dmitrijevas nāvi uzskata par slepkavību.

Policisti noskaidrojuši, ka Alisa naktī uz 31.augustu piedalījusies kādā ballītē automašīnu stāvvietā Snetišemas pludmalē, kas atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā no Sendringhemas. Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, Alisa iepriekš - 30.augusta vakarā - bija pludmalē, kā arī atgriezās tur pēc pusnakts, ierodoties zaļā «Lexus» automašīnā.

Izmeklētāji uzskata, ka meitene nogalināta drīz pēc tam. Pagaidām nav skaidrs, vai viņa nogalināta pludmalē un pēc tam viņas mirstīgās atliekas pārvestas, vai arī viņa devusies kādam līdzi uz Sendringhemu un tur nogalināta.

Nekas neliecina, ka Alisa būtu piedzīvojusi seksuālu uzbrukumu. Tāpat policija noliedz presē izskanējušos apgalvojumus par Alisas aizraušanos ar narkotikām, norādot, ka mirstīgajās atliekās narkotiku pēdas nav atrastas.

Lielbritānijas policija vairākkārt aicinājusi Visbīčas un Kingslinnas iedzīvotājus, īpaši latviešu, lietuviešu un krievu kopienas pārstāvjus, vērsties policijā, ja viņiem ir kāda informācija par Alisas gaitām 2011.gada augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās.

Policisti pieļauj iespēju, ka Alisas slepkava varētu būt jau aizbēdzis no Lielbritānijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu