Čakstes pieminekļa apgānīšana: versija un draudi (54)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa apgānīšana varētu būt saistīta ar publicista Māra Ruka pēdējā laika darbību, vēsta Latvijas Televīzija (LTV), atsaucoties uz paša Ruka izteiktiem pieņēmumiem.

Ceturtdienas naktī pieminekļa aizmugurē tika uzzīmēti divi kāškrusti, bet blakus tiem uzraksts «M RUKS». Iespējams, ka ar šo burtu salikumu domāts Māris Ruks, grāmatas «Spridzinātāji» autors.

Kā atgādina LTV, Ruka vārds plašākā sabiedrībā izskanējis vairākkārt – tieši viņš bija viens no iniciatoriem parakstu vākšanai par Uzvaras pieminekļa nojaukšanu, un par šo tēmu Ruks sarakstījis arī grāmatu «Spridzinātāji».

Publicists pats gn uzskata, ka Čakstes pieminekļa apgānīšana drīzāk saistīta ar viņa profesionālo darbību pēdējā gada laikā.

Sarunā ar LTV Ruks sacīja, ka Latvijā ir cilvēki, kas nevēloties, lai viņš pēta nacistu atbalstītāju rīcību holokausta laikā 1941.gadā.

«Es nezinu, kas to ir izdarījis, bet, ļoti iespējams, ka tam visam ir sakars ar to, ka jau gadu es pētu vietējo nacistu atbalstītāju noziegumus Latvijā no 1941. gada 1. jūlija. Un jau gada sākumā es saņēmu draudus, par kuriem es biju spiests vērsties policijā, no aprindām, kas negribētu nekādā ziņā, lai tiktu pētīts holokausts,» klāsta Ruks.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu