Vācijā streiko «Amazon» darbinieki (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dažas dienas pirms Ziemassvētkiem ASV interneta giganta «Amazon» darbinieki Vācijā pirmdien sākuši streiku, pieprasot atalgojuma paaugstināšanu.

Kompānija norāda, ka vairāk nekā 1000 darbinieku «Amazon» loģistikas centros Leipcigā, Bādhersfeldā un Grabenē sākuši streiku, pieprasot uzņēmumam pielāgot viņu atalgojumu pārējai Vācijas mazumtirdzniecības un pasta sūtījumu nozarei.

Vācijas pakalpojumu sektorā strādājošo pārstāvošā arodbiedrība «Ver.di» vēsta, ka «Amazon» lielākajā centrā Bādhersfeldā streikā piedalās 600 no 3300 darbiniekiem, kuri paredzējuši protestu akcijas arī otrdien un trešdien.

Leipcigā streiku sākusi ceturtdaļa no centra 2000 darbinieku, kas paredzējuši streikot līdz sestdienai.

Tikmēr Grabenē streiko aptuveni 350 darbinieki, taču sagaidāms, ka šis skaits pieaugs.

«Amazon» vēsta, ka pirmdien darbā nav ieradušies 1115 no 23 000 darbinieku loģistikas centros, kas ietver arī 14 000 pagaidu darbinieku, kuri noalgoti uz gada nogales svētku sezonu.

«Ver.di» pieprasa, lai 9000 «Amazon» darbinieku Vācijā saņemtu atalgojumu saskaņā ar mazumtirdzniecības un pasta sūtījumu nozarēs panākto algu vienošanos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu