Tiesnesis: Uzdošanās par «Allāha kareivi» neattaisno britu karavīra zvērīgo slepkavību (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Viens no aizdomās turamajiem lietā par asinsstindzinošo britu karavīra slepkavību Londonā nevar savai aizstāvībai izmantot apgalvojumu, ka viņš ir «Allāha kareivis», otrdien nosprieda tiesnesis.

29 gadus vecais Maikls Adeboladžo un 22 gadus vecais Maikls Adebovale ir apsūdzēti, ka 22.maijā Vulidžā, Londonas dienvidaustrumos, pārbraukuši ar auto pāri britu karavīram Lī Rigbijam un tad nogalinājuši viņu, cērtot ar nažiem.

Apsūdzības puse otrdien Anglijas centrālajā krimināltiesā - Oldbeilijā - beidza liecību izklāstu.

Tiesnesis Naidžels Svīnijs zvērinātajiem sacīja, ka Adeboladžo teiktais nav uzskatāms par likumīgu aizstāvības argumentu.

«Es esmu nospriedis, ka nekas, ko sacīja pirmais tiesājamais, viņa liecības... īsi sakot, viņš ir bijis Allāha karavīrs un tas, ko viņš ir izdarījis, ir attaisnojams, - tas likuma izpratnē nav uzskatāms par argumentu viņa aizstāvībai,» sacīja tiesnesis.

Apsūdzētie Rigbijam netālu no viņa kazarmām mēģinājuši nocirst galvu. Viņi karavīram uzbrukuši, lai atriebtos par musulmaņu nogalināšanu ārzemēs, tika liecināts tiesā.

Adeboladžo šomēnes prāvā apliecināja, ka mīl «Al Qaeda» un uzskata islāmistu kaujiniekus par saviem «brāļiem». Adebovale nekādas liecības nav sniedzis.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu