Krievijas biatlonistēm uzvara stafetes sacensībās Rūpoldingā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas biatlonā piektā posma 4x6 kilometru stafetes sacensībās sievietēm šodien Vācijas pilsētā Rūpoldingā uzvaru svinēja Krievijas komanda. 

Krievijas izlases kvartets - Jekaterina Glazirina, Olga Zaiceva, Irina Stariha un OIga Viluhina - spēja iztikt bez soda apļiem un izmantoja kopumā septiņas rezerves patronas, finišā par 6,2 sekundēm apsteidzot vācietes. Otrās vietas ieguvējas mēroja vienu soda apli, izmantojot gan tikai piecas rezerves patronas.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Norvēģijas komanda, kas ar diviem soda apļiem un astoņām izmantotām rezerves patronām krievietēm zaudēja 16,7 sekundes.

Sieviešu stafetes sacensībās Krievija uzvaru guvusi pirmo reizi pēdējo desmit sacīkšu laikā, bet iepriekšējās četrās reizēs pēc kārtas tā nespēja iekļūt labāko trijniekā.

Pirmajā sešiniekā ierindojās arī Ukraina, Francija un Baltkrievija, bet igaunietes bija spiestas samierināties ar pēdējo, 21. pozīciju.

Posms turpināsies ceturtdien ar 4x7,5 kilometru stafetes sacensībām vīriem, kurās būs pārstāvēta arī Latvija. Pēc tam piektdien un sestdien attiecīgi dāmas un vīri aizvadīs individuālās distances, pēc kurām svētdien notiks iedzīšana.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Kā ziņots, iepriekšējā posmā Vācijas pilsētā Oberhofā teicami startēja Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs. Viņš izcīnīja 28. vietu sprintā, vēlāk sasniedza labāko rezultātu starp visiem konkurentiem iedzīšanā un kopvērtējumā spēja pakāpties uz ceturto pozīciju, atkārtojot karjeras labāko rezultātu, bet otrajā masu startā karjerā ieņēma 14. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu