Bārtuļa parakstīts NHL «Winter Classic» krekls izsolīts par 400 eiro (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizritējušas pirmās RH3 Fonda organizētās izsoles, kurās ik nedēļu pieejami pazīstamu Latvijas sportistu parakstīti ekipējuma priekšmeti. Pagaidām vislielāko atsaucību guvis hokejista Oskara Bārtuļa parakstīts oriģinālais Filadelfijas «Flyers» krekls no NHL «Winter Classic» spēles. Par šo kreklu tika solīti 400 eiro, «Apollo pastāstīja organizācijas vadītājs Raivis Hščanovičs.

Labdarības organizācija RH3 Fonds, kas palīdz Latvijas bērniem, kas saskārušies ar onkoloģiskajām saslimšanām jeb vēzi, oficiāli tika atklāts februāra sākumā, kad mājas lapā «www.rh3fonds.lv» sākās pirmās izsoles. Tajās katru nedēļu pieejami vairāki Latvijas sportistu ziedoti priekšmeti ar autogrāfu, par kuriem sporta draugi var solīt vienu nedēļu. Pagaidām beigušās 17 izsoles, kuru rezultātā iegūti vairāk nekā divarpus tūkstoši eiro.

Vislielāko atsaucību līdz šim guvis hokejista Oskara Bārtuļa parakstītais Filadelfijas «Flyers» krekls no NHL «Winter Classic» spēles – lielākā solītā likme bija 400 eiro. Par nepilnu simtu eiro mazāk tika izsolīts Kaspara Daugaviņa parakstītais NHL kluba Bostonas «Bruins» krekls, bet pāri 200 solīto eiro atzīmei tikuši arī skeletonista Martina Dukura Pasaules kausa līdera krekls un Māra Verpakovska spēļu krekls no Kijevas «Dynamo» laikiem. Šobrīd aktīvas ir septiņas nākamās izsoles, kuru starpā vispopulārākais ir Mārtiņa Pļaviņa Londonas Olimpiskais spēļu krekls. Nākotnē līdzās Latvijas sportistu ziedotajām ekipējuma sastāvdaļām izsolēs parādīsies arī pazīstamu ārzemju sportistu parakstīti priekšmeti. Piemēram, Lionela Mesi «Barcelona» spēļu krekls ar autogrāfu.

Visi izsolēs gūtie līdzekļi tiks izmantoti, lai palīdzētu bērniem, kuri saskārušies ar vēža slimību, un veicinātu viņu ārstēšanas uzlabošanos Latvijā. Viens no pirmajiem projektiem ir izstrādes stadijā – sadarbojoties ar Latvijas Uzturzinātnes speciālistu biedrību, patlaban tiek veidots veselīgo našķu groziņš, kuru, kā plānots, ik nedēļu saņems katrs slimojošais bērns. Groziņa saturā būs Latvijas ražotāju pārtikas produkti, kuri būs sašķiroti atšķirībā no bērna veselīgas stāvokļa slimības laikā. «Šīs idejas mērķis ir pievērst vecāku un bērnu uzmanību uzturam, jo tas ir vissvarīgākais, lai veicinātu imūnsistēmu,» stāsta RH3 Fonda veidotājs, futbolists Raivis Hščanovičs.

Visi sportisti, kuri vēl nav iesaistījušies RH3 Fonda kustībā, tiek aicināti RH3 Fondam ziedot kaut ko no sava ekipējuma, iepriecinot sporta līdzjutējus un vienlaikus palīdzot bērniem cīņā pret vēzi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu