«Apple» Austrālijā izvairījies no nodokļu maksāšanas vairāku miljardu dolāru apmērā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pēdējo desmit gadu laikā izvairījies no nodokļu maksāšanas Austrālijā, ar nodokļiem neapliekamus ienākumus gandrīz deviņu miljardu Austrālijas dolāru apmērā pārvietojot uz Īriju, liecina trešdien publiskotas laikraksta «Australian Financial Review» veiktas izmeklēšanas rezultāti.

Laikraksts norāda, ka tas ieguvis finanšu kontu informāciju par struktūrvienību «Apple Sales International», kuru tas nodēvējis par «slepeno» Īrijas kompāniju, kas ir «Apple» starptautisko nodokļu pasākumu centrā.

«Australian Financial Review» vēsta, ka no Austrālijas aptuveni 8,9 miljardi dolāru ar nodokļiem neapliekamos ienākumos pārvietoti uz nodokļu tā dēvēto patvēruma struktūru Īrijā, nodokļos maksājot vien 0,7% no apgrozījuma.

Pērn «Apple» Austrālijā reģistrēja pirmsnodokļu ienākumus vien 88,5 miljonu dolāru apmērā pēc tam, kad aptuveni divi miljardi dolāru no Austrālijas pārdošanas apjoma cauri Singapūrai tika nosūtīti uz Īriju, ziņo laikraksts.

Šāda informācija izskanējusi pēc pagājušajā mēnesī Sidnejā notikušās 20 pasaules attīstītāko valstu grupas G20 sanāksmes, kurā tika panākta vienošanās ieviest jaunus pasākumus, lai starptautiskā mērogā cīnītos ar izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, tostarp realizējot automātisku informācijas apmaiņu starp dalībvalstīm.

Šādi lēmumi pieņemti laikā, kad aizvien pieaug bažas, ka uzņēmumi un jo sevišķi tie, kuru darbība saistīta ar digitālajiem un interneta sektoriem, var samazināt savus nodokļu maksājumus, pārvietojot ienākumus uz reģioniem ar zemākām nodokļu likmēm.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu