Eirovīzijas uzvarētāji «Aarzemnieki» piedāvā «Cake to bake» videoklipu (123)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Kalniņa

Eirovīzijas dziesmu konkursa šī gada nacionālās atlases uzvarētāji, grupa «Aarzemnieki», piedāvā dziesmas «Cake to bake» mūzikas video klipu, kas tapis sadarbībā ar režisori Aiju Strazdiņu. 

«Klipā gribējām pateikt to pašu, ko rakstot dziesmu – viens cilvēks nevar mācēt izdarīt visu, tādēļ reizēm ir jālūdz citu palīdzība, kas īpaši grūti padodas vīriešu kārtas pārstāvjiem,» smejoties stāsta grupas solists Jorans Šteinhauers. «Tomēr brīdī, kad palīdzību saņemies palūgt, redzi, ka apkārtējie cilvēki reizēm to vien gaida, lai sniegtu savu atbalstu, kā notika arī klipa filmēšanā. Klipu filmējām Brīvdabas muzejā, latviskā vidē, jo, manuprāt, Latvija un tās daba cilvēkiem dod tik daudz, lai viņi būtu laimīgi, un to vajag parādīt arī citiem. Dziesma rakstīta tā, lai to jebkurā brīdī un vietā ar pāris instrumentiem varētu uzspēlēt un dziedāt kopā ar draugiem.»

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli

6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā. Eiropas populārākajā televīzijas šovā, kas šogad notiek jau 59.reizi, piedalīsies 37 valstis. Konkursu varēs vērot tiešraidē LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

«Aarzemnieki» Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs pirmajā pusfinālā 6.maijā, savstarpēji sacenšoties ar mūziķiem no citām 18 valstīm: Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes. Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski – Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā «Lielā piecinieka» valstis.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētu, kas jau četrpadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu