Kultūras akadēmija aicina uz Informācijas dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 29. martā no 12:00 (ierašanas un reģistrācija no 11:00 līdz 12:00) līdz 15:00 Latvijas Kultūras akadēmija Ludzas ielā 24 organizē Informācijas dienu, lai iepazīstinātu kultūras studiju interesentus ar aktuālo piedāvājumu un īpaši prezentētu apakšprogrammas, kurās studentus uzņems pirmo reizi.

Ja līdz šim audiovizuālās un skatuves mākslas producēšanu tieši šādā savienojumā bakalaura līmenī Latvijā studēt nebija iespējams, tad no nākamā studiju gada šādu iespēju piedāvā Latvijas Kultūras akadēmija. Apakšprogrammas vadītāja, viena no Latvijā vadošajām kino producentēm Antra Cilinska, specializāciju kodolīgi raksturojot, saka, ka «producentiem mācīs, kā praktiski taisīt mūsdienīgas izrādes, kā taisīt mūsdienīgu kino, kā atrast pareizo ideju, kā šo ideju radīt, kā ideju izplatīt, pārdot, kā ideju nogādāt līdz skatītājam». Specifiski kino režiju un producēšanu šogad varēs apgūt arī maģistra līmenī teātra un kino režisora, profesora Pētera Krilova vadībā.

Studētgribošos, kuriem padodas rakstītā teksta radīšana, iepriecinās otrs jaunais piedāvājums – bakalaura studiju specializācija «Drāmas un teksta studijas», kas ļaus iemēģināt roku rakstniecībā. Apakšprogramma ietver studijas, kas ļauj apgūt teksta radošu lasīšanu, kritisku analīzi un interpretāciju, teksta veidošanas, rediģēšanas un izplatīšanas pamatiemaņas dažādos medijos, kā arī teksta pārveides iespējas (transformācija no medija medijā, no laika laikā, no kultūras kultūrā).

Par šiem un vēl citiem Kultūras akadēmijas bakalaura un maģistra studiju virzieniem plašāk varēs uzzināt Informācijas dienā 2014. Jāpiebilst, ka, stājoties jebkurā no specializācijām, ir jākārto iestājpārbaudījumi, tāpēc apmeklēt Informācijas dienu īpaši tiek aicināti visi topošie studenti, kuri vēlas vairāk uzzināt par pārbaudījumu norisi un prasībām. Tāpat interesenti varēs gūt ieskatu studiju procesā, tikties ar pasniedzējiem un Studentu Padomes pārstāvjiem, saņemt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem, piedalīties akadēmijas izpētes pasākumos, un laimēt ļoti vērtīgas, kultūru saturošas balvas no DAD cafe, kafejnīcas «Mierā», Dailes teātria, Dirty Deal Teatro, Ģertūdes ielas teātra un Jaunā Rīgas teātra. Savukārt pašā informācijas dienas sākumā (no 11:00 līdz 12:00) zālē tiks rādīti labākie Audiovizuālās mākslas 2. kursa studentu darbi, no kuriem daudzus plašāka publika varēs skatīt pirmo reizi, tādēļ aicinām ierasties Akadēmijā jau laicīgi. Pārsteigumu Informācijas dienas gaitā viesi varēs sagaidīt arī no Dramatiskā teātra aktiera mākslas pirmā kursa studentiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu