Nepieciešams:
Samosas ar dārzeņiem (24)
Pildījumam:
4 vidēji lieli kartupeļi
1 glāze zaļo zirņu
1 sauja sasmalcinātu koriandra lapu
1/2 tējkarotes kurkumas
1/2 tējkarotes sāls
šķipsniņa čillī piparu
sviests
Mīklai:
1,5 glāzes kviešu miltu
3 ēdamkarotes eļļas
1 ēdamkarote sviesta
1/2 tējkarotes sāls
3/4 glāzes ūdens
1 tējkarote kumina
eļļa vārīšanai
Pagatavošana:
Bļodā liek miltus, sāli, kuminu, eļļu un sviestu. Miltus saberzē kopā ar eļļu un sviestu, tikai tad pielej ūdeni, samīca stingru mīklu. Mīklai atļauj atpūsties 15 minūtes.
Gabaliņos sagrieztus kartupeļus un zaļos zirņus apcep sviestā kopā ar garšvielām, atdzesē un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Mīklu sadala gabaliņos, izrullē ovālus plāceņus, nedaudz lielākus par plaukstu. Katru ovālo plāceni pārgriež uz pusēm. Taisno malu apsmērē ar ūdeni, salipina kopā , lai izveidotos tūta. Tūtu pilda ar pildījumu, ko piespiež ar karoti, lai ir blīvi piepildīts. Augšējo malu apsmērē ar ūdeni, salipina kopā.
Samosas vāra eļļā gaiši brūnus, pasniedz ar asām augļu un dārzeņu mērcēm