Globālajā tirdzniecības veicināšanas indeksā Latvija 41.vietā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Globālajā tirdzniecības veicināšanas indeksā pirmo vietu ieņem Singapūra, bet Latvija ierindojusies 41.vietā, teikts Pasaules Ekonomikas foruma (WEF) ziņojumā «Global Enabling Trade Report 2014».

Singapūrai seko Honkonga, Nīderlande, Jaunzēlande un Somija.

Vēl tirdzniecības veicināšanas ziņā veiksmīgāko valstu pirmajā desmitniekā ierindojās arī Lielbritānija, Šveice, Čīle, Zviedrija un Vācija.

No Baltijas valstīm augstākajā vietā ierindojusies Igaunija, kas ieņem 28.vietu. Savukārt Lietuva ieņēmusi 44.pozīciju.

Ziņojums «Global Enabling Trade Report» tiek publicēts reizi divos gados un tajā izvērtēta situācija 138 valstīs četrās tirdzniecībai nozīmīgās jomās - piekļuvē tirgum, robežu pārvaldībā, infrastruktūrā un darbības vidē.

Ziņojums novērtē valstu tirdzniecības politikas kvalitāti, kā arī infrastruktūras un pakalpojumu līmeni, kas nodrošina preču brīvu plūsmu pāri valstu robežām.

Pēdējā vietā tirdzniecības veicināšanas indeksā ierindojusies Čada, kas atpaliek no Venecuēlas, Angolas, Gvinejas un Zimbabves.

Ziņojums «Global Enabling Trade Report» šogad tiek publicēts piekto reizi.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu