Briedis nākamo cīņu aizvadīs tikai pēc operācijas (9)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionam Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā Mairim Briedim gūtā trauma izrādījās nopietnāka nekā sākotnēji uzskatīja, tādēļ pretēji iepriekš plānotajam nākamo cīņu viņš aizvadīs pēc operācijas un rehabilitācijas kursa ne agrāk kā gada otrajā pusē, šodien informēja pats sportists. 

Gada sākumā Briedis treniņos savainoja kreisās rokas elkoni, kas arī pēc rehabilitācijas pilnībā nesadzija un turpināja sāpēt. Pēc rūpīgākas izmeklēšanas ārsti secināja, ka sākotnējā noteiktā diagnoze nav bijusi precīza un traumas sadziedēšanai ir nepieciešama operācija, pēc kuras bez boksa būs jāpavada divus līdz trīs mēnešus. Veiksmīgas rehabilitācijas gadījumā nākamo cīņu bokseris varēs aizvadīt ne agrāk kā jūlijā vai augustā.

Briedis pēc gada sākumā veikta pilna ārstu noteiktā rehabilitācijas kursa cerēja, ka roka sadzīs un viņš varēs pilnvērtīgi sākt gatavoties jūnijā paredzētajai cīņai, taču jau pirmajos treniņos sāpes rokā atgriezās. Mediķi arī mēģināja roku savest kārtībā vismaz uz tuvāko cīņu, ievadot elkonī gēlu, bet sāpes, lai arī mazinājās, tomēr bija pārāk nepatīkamas, lai pilnvērtīgi trenētos.

«Runāju ar Vladimiru Kļičko, pie kura nupat biju devies uz nometni, arī viņam ir bijusi tāda trauma – gan viņš pats, gan viņa dakteri apstiprināja, ka operācija ir vienīgais risinājums,» teica Briedis. «Lai arī traumas ir profesionālā sporta ikdiena, ir emocionāli sāpīgi jau otro reizi atcelt cīņu un mainīt plānus.»

Pērn novembrī Liepājā Briedis pārspēja čehu Ļubošu Šudu un kļuva par Latvijā pirmo pasaules čempionu smagsvariem (91 kg) IBA versijā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu