SVF samazina pasaules ekonomikas izaugsmes prognozes (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Truthout.org, CC BY-NC-SA 2.0

Starptautiskais Valūtas fonds otrdien samazināja pasaules ekonomikas izaugsmes prognozes šim un nākamajam gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar pārāk zemo inflāciju attīstītajās valstīs, aizvien pieaugošajiem riskiem attīstības tirgos un ģeopolitiskajiem riskiem saistībā ar krīzi starp Ukrainu un Krieviju.

SVF prognozē, ka globālā ekonomika šogad palielināsies par 3,6% un par 3,9% nākamgad, abas prognozes samazinot par 0,1 procentpunktu.

Neskatoties uz šo prognožu samazināšanu, pasaules ekonomikas izaugsmes temps būs straujāks par pērn reģistrēto pieaugumu 3% apmērā.

Fonds prognozē, ka attīstītās ekonomikas šogad palielināsies par 2,2%, salīdzinot ar 1,3% izaugsmi pērn.

Savukārt attīstības valstīm ekonomikas izaugsmes prognoze 2014.gadam samazināta līdz 4,9%, salīdzinot ar iepriekš lēsto pieaugumu 5,1% apmērā.

Tikmēr eirozonas ekonomikai šogad tiek prognozēta izaugsme 1,2% apmērā pēc pagājušajā gadā piedzīvotās lejupslīdes 0,5% apmērā.

Tomēr, neraugoties uz pasaules ekonomikas izaugsmes prognožu samazināšanu, SVF norāda, ka globālā ekonomika kopš pērnā gada ir uzlabojusies.

«Atveseļošanās, kas sāka stabilizēties oktobrī, kļūst ne tikai spēcīgāka, bet arī plašāka,» norāda SVF ekonomists Olivjē Blanšārs.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu