Turčinovs: Ukrainā pilsoņkara nebūs (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Augstākās radas spīkers un pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs otrdien parlamenta sēdē pauda pārliecību, ka valstī pilsoņkara nebūs, vienlaikus uzsverot, ka civilistiem ieroči dalīti netiks.

Komentējot aicinājumus dalīt ieročus pilsoņiem, kas vēlas aizsargāt Ukrainu pret separātistiem un iebrucējiem, viņš sacīja: «Valsts dod ieročus tikai tiem, kas iet strādāt milicijā, kas iet dienēt nacionālajā gvardē vai bruņotajos spēkos.»

«Kad mēs pavērsim brīvu pieeju ieročiem, tad tas nozīmēs, ka brīvu pieeju iegūs arī separātisti. Un tas nozīmēs, ka mēs grūžam Ukrainu pilsoņkara bezdibenī. Mēs nepieļausim pilsoņkaru,» sacīja pagaidu prezidents.

«Tie, kas atbild valsts priekšā, - bruņotie spēki, milicija. Lūdzu, piesakieties, ejiet pie viņiem strādāt, ejiet aizsargāt dzimteni,» viņš sacīja. «Pilsoņkara Ukrainā nebūs. Punkts.»

Nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādījās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Doņeckas apgabalā naktī uz otrdienu sākusies pretterorisma operācija, pavēstījis Ukrainas pagaidu prezidents Turčinovs.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu