Lielajā talkā sakops arī aizsargājamās dabas teritorijas (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien, 26.aprīlī, gaidāmajā Lielajā talkā plānots sakopt arī vairākas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Jakovļeva.

Dabas draugi aicināti piedalīties Ķemeru nacionālā parka apkārtnes sakopšanā. Atkritumi tiks vākti Gausajā jūdzē, Slokas ezera Lilijas ezera, Valguma ezera un Melnezera apkārtnē. Pulcēšanās uz apkārtnes sakopšanu notiks plkst.10 pie «Meža mājas» Ķemeros.

Kurzemes reģionālās administrācijas darbinieki rīkos talku Slīteres nacionālajā parkā. Sadarbībā ar Dundagas novada pašvaldību atkritumu savākšana notiks Slīteres nacionālā parka jūras piekrastē no Dundagas novada Sīkraga līdz Kolkai. Pulcēšanās notiks plkst.9 Sīkragā pie jūras.

Vidzemē iedzīvotāji aicināti sakopt Gaujas nacionālā parka teritoriju - Oliņkalnu jeb Karātavkalnu, kas atrodas netālu no Siguldas pilsdrupām. Sakopšanas darbus paredzēts veikt ap nesen izbūvēto taku, kurai gar malām ir palikušas lielākas un mazākas koku paliekas. Pēc darbu paveikšanas paredzēta tējas dzeršana un maizīšu ēšana pie ugunskura, kā arī informatīvs stāstījums par nogāzēs un gravās augošajiem ozoliem un citiem dižiem lapkokiem, to nozīmi bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā. Pulcēšanās uz šo talku notiks plkst.10 stāvvietā pie Gaujas tilta.

DAP aicina piedalīties arī talkā Rāznas nacionālā parka apkārtnē. Tiks sakopta Rāznas ezera krasta apkārtne, likvidētas niedres un krūmi ezera krastā, savākti atkritumi.

Lielās talkas ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem, kas vides sakopšanu visas valsts mērogā pirmoreiz rīkoja 2008.gada 3.maijā.

Projekta mērķis ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu