4 populārākie mīti par diētām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Tu droši vien esi dzirdējusi visus šos mītus jau iepriekš - piena produkti padarīs tevi resnu, ogļhidrāti izraisa svara pieaugumu, savukārt, mazkaloriju pārtikas produkti ir labākā izvēle, lai zaudētu svaru. Daļa droši vien apzinās, ka tie visi ir diētas mīti, tomēr vienmēr atradīsies kāds cilvēks, kurš apgalvos, ka tieši šādā veidā zaudējis piecpadsmit kilogramus. Ko iesākt sievietei, kura vēlas uzturēt sevi formā? Tūlīt sekos četri populārākie diētas mīti, kuri neatbilst patiesībai, vēstī 29secrets.com.

1. Diētas mīts
Tauki padara resnu.
Svara pieaugumu var iegūt pārmērīgi lietojot uzturā produktus ar augstu tauku saturu, tomēr, ievērojot veselīgu diētu, ēdienkartē mazliet tauku ir jāiekļauj. Neapšaubāmi būtu jāizvairās no mākslīgajiem taukiem (trans-taukiem), kas iegūti rūpnieciski apstrādājot augu eļļas un pārveidojot to dabīgo ķīmisko sastāvu. Tomēr pastāv daudz veselīgu tauku, ko tu drīksti lietot un ko tev būtu vēlams samērīgās devās iekļaut savā uzturā. Pie veselībai draudzīgajiem taukiem pieskaitāmi tie, kas sastopami, piemēram, avokado, riekstos ( kas nav grauzdēti medū) un olīveļļā.

2. Diētas mīts
Nelietot uzturā augļus, ogļhidrātus, taukus (ko jau iepriekš pieminējām) un cukuru var vislabāk zaudēt svaru.
Šis mīts radies no tā, ka atsakoties no šiem produktiem, tiešām ir iespējams zaudēt svaru. Tomēr šādi ķermenis tiek novārdzināts, jo uzturvielas, kas šajos produktos satopamas, ir nepieciešamas organismam. Taukus, olbaltumvielas, minerālvielas, šķiedrvielas un citas svarīgas uzturvielas uzturā jāuzņem no dažādām pārtikas ēdienu grupām, tāpēc nav ieteicams izslēgt kādu no tām savā ēdienkartē. Uzturu nepieciešams sabalansēt.

3. Diētas mīts.
Ēšana vēlu vakarā izraisa svara pieaugumu.
Nav tiesa, ka, ieturot vakarā maltīti, iegūsi svara pieaugumu. Nozīme ir tam, ko tu ēd. Ja sāksi naktī neprātīgi našķoties, lietojot produktus, kuri satur daudz kaloriju, neapšaubāmi, tavs svars pieaugs. Tomēr tāda ēšana izraisīs svara pieaugumu jebkurā diennakts stundā, tāpēc, jāatceras, ka ir rūpīgi jāizvērtē, ko tu ēd. Paradumu, skatoties televizoru, uzkost picu, čipsus vai citus kārumus, ir jāatmet. Tā vietā vari ēst, piemēram, svaigus, sagrieztus dārzeņus.

4. Diētas mīts.
Lietojot uzturā salātus vai kādus citus veselīgus pārtikas produktus, tu ātrāk zaudēsi svaru.  Tev ir jāēd pēc iespējas veselīgāk, taču atceries, ka ne vienmēr tie produkti, kuri ir veselīgi, satur vismazāk kaloriju. Jebkura sieviete apzinās, ka salāti, kuru sastāvā ir daudz zilā siera, olīvu un citu piedevu, būs  kalorijām bagāti. Tāpat arī citi veselīgi produkti, piemēram, iepriekš minētie  avokado un olīveļļa, ir organismam nepieciešami, taču to daudzums uzturā ir jāsabalansē. Seko, cik olīveļļas tu uzpilini uz saviem salātiem vai sviestmaizes, un neļauj šim diētas mītam tevi izjokot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu