Aculieciniece par nelaimi Mežaparkā: Tā bija sekundes simtdaļa-atskanēja trieciens un sākās panika

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Svētdien Mežaparkā zem izklaides vilcieniņa riteņiem pakļuva bērns, kurš no gūtajām traumām mira. Pēc negadījuma kāda aculieciniece nolēmusi dalīties savos iespaidos un portālā «Mammām un tētiem» atklāja, kas notika saulainajā svētdienas priekšpusdienā.

«Tā bija sekundes simtdaļā, kad atskanēja skaļš trieciens un sākās neiedomājama panika, tēvam iestājās šoks, redzot, ka viņa bērns nekustīgs guļ zem autobusa riteņiem,» atcerējās aculieciniece.

Izklaides vilcieniņā esošie vecāki klieguši uz bērniem, lai neskatās un skrien prom no notikuma vietas.

Viņa neslēpj savu sašutumu par to, ka «vietā, kur ģimenes dodas pastaigāties ar savām atvasēm, ar cerību, ka tai taču jābūt vietai, kur bērniem var ļaut izskrieties un nebaidīties no mašīnām. Bet izrādās, ka nevar.» Neraugoties uz to, ka sieviete Mežaparkā bija redzējusi tikai šo vienu braucošo mašīnu, traģēdija notika.

Viņa uzskata, ka tajā vainojama politiķu vēlme nopelnīt un šoreiz tas noticis uz «vienas mazas dzīvībiņas rēķina.» «Bērnu laukums bez saldumu bodītēm un riteņu nomām un tūrisma autobusiem nav iedomājams, jo kaut ka tā nauda jāatpelna,» secina sieviete.

Viņa Mežaparkā dzīvo jau 20 gadus un arī viņai ir mazs bērns, kuru sieviete pēc šī negadījuma turp pastaigāties vairs nevarēs vest, jo kļuvusi par šī traģiskā negadījuma aculiecinieci. Dodoties prom, viņa redzējusi, kā vairākas mammas un grūtnieces raud. Sieviete domā, ka arī viņām viedoklis par Mežaparku kā drošu vidi ģimenei ar bērniem, ir sabojāts un neatgriezenisks.

2007.gadā dzimušais zēns bija braucis ar velosipēdu, kad viņu notrieca ekskursijas autovilciens, kuru vadīja 1944.gadā dzimis vīrietis. Bērns no gūtajām traumām mira notikuma vietā vēl pirms medicīniskās palīdzības brigādes atbraukšanai.

Valsts policija portālam «Apollo» pavēstīja, ka saistībā ar notikušo nelaimi likumsargi sākuši kriminālprocesu par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā izraisīta cilvēka nāve.

Izmeklēšanas laikā policija skaidros speciālā transportlīdzekļa izmantošanas nosacījumus, kā arī izvērtē vadītāja atbildību notikušajā.

Policija veic izmeklēšanu un tiek skaidroti visi notikušā apstākļi, kā arī tiek aptaujāti negadījuma aculiecinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu