«Aiz Žoga» iekļauta Starptautiskā Cilvēktiesību dokumentālo filmu festivāla programmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

No 20.-23.oktobrim notiek Starptautiskais Cilvēktiesību dokumentālo filmu festivāls Glāzgovā un festivāla programmā iekļauta Jura Podnieka studijā veidotā režisores Lienes Laviņas dokumentālā filma «Aiz Žoga».

Filmas pirmizrāde Latvijā bija 2010.gada beigās, līdz šim filma demonstrēta arī Zagrebas kino festivāla programmā.

  • Filmas Anotācija:

Filma veidota par ieslodzītajiem jauniešiem Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem.

Filmas veidošana aizsākās 2009.gada rudenī, kad režisorei radās doma par šādas filmas tapšanu. Filmējot Cēsīs veiksmīgi tika realizētas radošās darbnīcas. Darbnīcās ieslodzītajiem jauniešiem bija iespēja apgūt tehniski kameras, skaņu ierakstīšanas, gaismošanas pamatzināšanas un praktiskās iemaņas. Tapušas arī 2 īsfilmas, kuru autori ir jaunieši. Noslēpumaini, noslēgti, cietuši un izdarījuši noziegumu. Tomēr vēl bērni.

Šī filma ir aicinājums sabiedrībai paskatīties uz notiekošo tur, aiz žoga. Šiem jauniešiem visbiežāk ir pietrūkusi ģimenes uzmanība, mīlestība un viņi izvēlējušies «nepareizos» draugus. Tā visa rezultātā izdarījuši noziegumus, sākot no zādzībām līdz slepkavībām. Skarba realitāte jau 14 gadu vecumā, par ko nākas atbildēt jau šobrīd un vēl vairākus gadus. Viņiem nav iespēja satikt savus draugus, braukt ar velosipēdu, spēlēt datorspēles, ceļot, iet uz ballītēm, apciemot vecmāmiņu un daudz citu lietu, kas ir tik pieejamas jauniešiem, kas nav ieslodzījumā. Noziegumu pēdas viņu dzīvē paliks uz mūžu.

Sabiedrība var neuzgriezt muguru, var censties izprast un pievērst uzmanību savu bērnu ikdienas gaitām, brīvā laika pavadīšanai un attiecībām ģimenē.

Filmas treileris:

Filmas režisore Liene Laviņa, producente Simona Kļaviņa, Antra Cilinska.  

Ienāc ātri un laimē «MacBook Air» no «Apple»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu