Aprūpes centrā līdz nāvei novārdzināts jaunietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/RIA NOVOSTI

Šonedēļ Valmieras slimnīcā nonācis no sociālās aprūpes centra «Rūja» ievests puisis ar invaliditāti. Pēc ārstu domām, Artūrs iepriekš, iespējams nebija ēdis un dzēris jau ilgāku laiku, kā arī viņam tika konstatēti smagi ķermeņa izgulējumi, informē LNT raidījums «Tautas balss». Šobrīd kļuvis zināms, ka Artūrs slimnīcā jau aizgājis mūžībā.

Artūra, kurš slimo ar Dauna sindromu, māte stāsta, ka viņš bijis dzīvespriecīgs, kustīgs, taču no omulīgā jaunieša pāri bija palikuši kauli un āda.

Par to, ka dēlam pasliktinājusies veselība, neviens no pansionāta darbiniekiem māti neesot informējis.

Tāpat Valmieras slimnīcas ārsti uzskata, ka bērns ilgāku laiku atradies aukstumā, jo viņam nav bijis iespējams izmērīt temperatūru. Slimnīcā runā, ka šis esot jau otrais gadījums, kad no aprūpes centra «Rūja» tiek atvests šāds pacients.

Dēla māte pieļauj, ka lai vieglāk būtu ar Artūru tikt galā, viņam doti spēcīgi nomierinošie līdzekļi un viņš atstāts kādā aukstā telpā, kur gulējis.

Vecāki pret pansionātu ierosinājuši krimināllietu un informējuši Veselības inspekciju.

Aprūpes centrā «Rūja» bērna mātei teikts, ka jau janvārī Artūram uzstādīta diagnoze, ka viņam ir smaga slimība, kas saistīta ar audu atmiršanu, un viņam dzīvot atlicis tikai vienu mēnesi. Tāpat aprūpes centra «Rūja» speciālisti taisnojas, ka bērns esot aprūpēts adekvāti un vienā dienā pēkšņi savārdzis. Māte gan ir neizpratnē, jo bērna dziļie izgulējumi liecina, ka viņš nīkuļojis un nav ēdis mēnešiem ilgi.

reanimācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu