Ārvalstu eiroskeptiķi prognozē Latvijas nākotni (440)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: payorivero, CC BY-NC-ND 2.0

Ārvalstu eiroskeptiķi sestdien pulcējās Rīgā, konferencē «Latvija, eiro un Eiropas Savienība», lai spriestu par Latvijas nākotni pēc eiro ieviešanas, vēsta Latvijas Televīzija.  

Latvijā viens no redzamākajiem eiroskeptiķiiem «Latvijas Nākotnes institūta» vadītājs Normunds Grostiņš konferencē uzstāties bija uzaicinājis vairākus Skandināvijā pazīstamus eiro pretiniekus.

Tieši skandināviem, kas atteikušies no vienotās valūtas, Grostiņa ieskatā, jābūt Latvijas galvenajam piemēram. Lai arī skandināvu ekonomikas ir ievērojami stabilākas, turpretī Latvijai joprojām vajadzīgs atbalsts no malas, viņš noliedz, ka mūsu valstu salīdzinājums būtu nekorekts.

Eiro pretinieks, Dānijas pret-eiro kustības vadītājs Lave Brohs var nosaukt tikai divus plusus eiro ieviešanai – būs vieglāk salīdzināt cenas dažādās eirozonas valstīs un nebūs jāmaina valūta, uz tām dodoties. Viss pārējais ir vienīgi zaudējumi.

«Es uzskatu, ka līdz ar eiro jūs zaudējat iespēju vadīt savu valsti, zaudējat demokrātiju. Jūs kontrolēs Eiropas Centrālā banka, kas noteiks procentu likmes. Jūs runājat par demokrātiju - cik cieši tā saistīta ar vienu vai citu valūtu? Tās ir saistītas. Pirmkārt, procentu likmes ietekmē jūsu ekonomiku un patēriņu, un tas toties ietekmē nodarbinātību. Tāpēc ekonomika ir ļoti saistīta ar katras valsts iespējām. Ja jūs atdodat prom atslēgu savas ekonomikas kontrolei, jūs zaudējat nozīmīgu rīku.»

Savukārt alianses «Eiropas Savienības demokrāti» prezidente Patrīcija Makkenna pauž, ka valstis tiek pārliecinātas stāties eirozonā, lai izplatītu starptautisku propagandu, ka eirozonā viss ir kārtībā, tomēr situācija ir tālu no vēlamā.

Komentāri (440)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu