Atklās renovēto Gulbenes kultūras centra ēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 6.novembrī, tiks atklāta renovētā Gulbenes kultūras centra ēka, kuras rekonstrukcijas darbus veica SIA «Latvijas Energoceltnieks» (LEC). Projekta laikā veikta pilna ēkas rekonstrukcija, ieskaitot labiekārtošanu un jumta nomaiņu. Būtiski, ka pēc būvnieku veiktajiem siltināšanas darbiem, ēkas energoefektivitāte paaugstināta par vidēji 30%, portālu «Apollo» informēja Ilze Gabrāne, LEC sabiedrisko attiecību konsultante. 

Gulbenes kultūras centra renovācija veikta pēc Gulbenes novada domes pasūtījuma ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu. Kopējā renovētā ēkas platība veido 2104 m2. 

Par projektu stāsta Didzis Vītols, LEC valdes loceklis: «Gulbenes kultūras centra renovācija bija nepieciešama jau sen. Tagad tas renovācijas rezultātā ieguvis jaunu kultūras nama veidolu ar modernām telpām, jaunām inženierkomunikācijas sistēmām un labiekārtotu apkārtni. Nozīmīgi, ka pilnībā atjaunotas abas koncertzāles, kur lielajā zālē uzstādītas modernas apgaismojuma un skaņas iekārtas, kas tehniski piemērotas mūsdienīgiem kultūras notikumiem. Energoefektivitātes uzlabošanas darbi pozitīvi ietekmēs arī kultūras centra administratīvos izdevumus, kas saistīti ar maksājumiem par siltumu.« 

«Esam gandarīti, ka viena no novada svarīgākajām kultūras dzīves artērijām – Gulbenes kultūras centrs – pēc vērienīga remonta ver durvis gan pašmāju cilvēkiem, gan tuviem un tāliem viesiem. Domāju, ka tagad mums ir visas iespējas kļūt par multifunkcionālu kultūras centru, paplašinot piedāvājumu un nodrošinot kvalitatīvus pasākumus. Ja salīdzinām mūsu izmaksas ar kaimiņ novados ieguldīto finansējumu šādu ēku renovācijai, esam bijuši krietni pieticīgāki, taču tas paveikts ar milzīgu un mērķtiecīgu darbu,» uzsver Māris Danieks, Gulbenes novada domes izpilddirektors. 

Gulbenes kultūras centra renovācijas projekta laikā veikta pilna ēkas ārsienu siltināšana energoefektivitātes paaugstināšanai. Plānotais siltumenerģijas zuduma samazinājums ir aptuveni 30%. Tāpat ēkai nomainīts jumts 1640m2 platībā. Kultūras centrā veikti visu telpu atjaunošanas darbi, veicot grīdas seguma, griestu pārklājuma, apgaismes ķermeņu nomaiņu, kā arī citus iekšējās apdares darbus. Pilnībā renovētas abas skatītāju zāles - 300m2 un 170m2 platībā. Lielajā skatītāju zālē izbūvēta jauna skatuve un uzstādītas jaunas apgaismojuma un apskaņošanas iekārtas. Ēkā uzstādītas ventilācijas, apkures, ūdensapgādes un ugunsdzēsības signalizācijas sistēmas. Projekta realizācijas gaitā LEC veica arī apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbus – izbūvēti inženiertehniskie tīkli, teritorijas apgaismojums, piebraukšanas ceļš un gājēju ceļš.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu