Automašīnu rindas uz Krievijas-Latvijas robežas turpina samazināties (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No šodienas rīta līdz pēcpusdienai Terehovā kravas automašīnu rinda ir samazinājusies par 20 mašīnām līdz 120 un tagad paredzamais gaidīšanas laiks tiek lēsts septiņas stundas, liecina Valsts ieņēmuma dienesta informācija.

Grebņevā rindā stāv 30 automašīnas un aptuvenais gaidīšanas laiks ir četras stundas.

Asociācijas «Latvijas auto» prezidents Valdis Trēziņš skaidro, ka acīmredzot raitāka kļuvusi papildu drošības garantiju izsniegšana, līdz ar to rinda ir mazinājusies. Turklāt brīvdienās, visticamāk, šos pakalpojumus nesniedza, līdz ar to arī bija izveidojusies līdz pat 260 automašīnu rinda. Trēziņš arī skaidro, ka tradicionāli gada beigās kravu pārvadājumu plūsma uz Krieviju kļūst intensīvāka.

Trēziņš gan uzsver, ka TIR karnešu problēma Krievijā nav atrisināta. Lai gan Krievijas augstas amatpersonas ir paziņojušas, ka TIR karnešu sistēmu jāļauj izmantot līdz nākamā gada 1.jūlijam, joprojām uz robežas tiek prasītas papildu garantijas.

Satiksmes ministrijā norādīja, ka jau līdz šim Latvijas puse dažādu formātu sarunās ir aktualizējusi šo jautājumu un plānots to turpināt, lai rastu skaidrojumu situācijai uz Latvijas un Krievijas robežas.

Kā ziņots iepriekš, no 19.novembra pārvadātāji vairs nevar izmantot TIR karneti kā galvojumu dokumentu tranzīta kravu nogādāšanai Krievijā, savukārt no 1.decembra šāds ierobežojums stājās spēkā visā Krievijas teritorijā.

Gan VID, gan asociācijas «Latvijas auto» prezidents Trēziņš jau iepriekš atzina, ka jāgatavojas rindām uz Latvijas-Krievijas robežas.

Tikšot meklēta cita garantiju sistēma, taču esot skaidrs, ka papildu maksas būs jāsedz kravas saņēmējam Krievijā. Tas sadārdzināšot transportēšanas izmaksas, turklāt sākotnēji bremzēs transporta plūsmu, skaidro Trēziņš.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu