Bakss/Stupelis triumfē PČ posmā motokrosā blakusvāģiem Igaunijā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Igaunijā notikušā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem devītā posma uzvarētājiem svētdien kļuva Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža.

Nīderlandes un Latvijas duets sacensībās tika pie pārliecinošas uzvaras, triumfējot abos braucienos un tiekot pie maksimāli iespējamajiem 50 kopvērtējuma punktiem. Savukārt otrā šoreiz bija beļģa Bena Adriansena ekipāža, kas abos braucienos finišēja otrajā pozīcijā.

Gūtais panākums ļāva Baksam/Stupelim pakāpties uz kopvērtējuma otro vietu.

Tikmēr trešo vietu posmā spēja izcīnīt beļģa Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka duets, kas braucienos ierindojās attiecīgi ceturtajā un trešajā pozīcijā, bet piekto vietu ieņēma Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks, kuri braucienos bija attiecīgi piektie un ceturtie.

Posmā 21.vietu izcīnīja un pirmos trīs kopvērtējuma punktus ieguva Modris Štelle un Artūrs Linters, divas vietas zemāk ierindojās igauņa Tanela Rēsnas un latviešu kantētāja Ilvara Skūltāna duets, nopelnot divus kopvērtējuma punktus, bet 26.pozīcijā 27 ekipāžu konkurencē tika klasificēti lietuviešu braucējs Litauris Varjokojs ar latviešu kantētāju Mārtiņu Antonu, kuriem gan kopvērtējuma punkti nepienācās.

Tikmēr neveiksmīgi startēja brāļi Jānis un Lauris Daideri, kuri pēc 25. vietas pirmajā braucienā otrajā uz starta neizgāja. Līdz ar šo neveiksmi viņi zaudējuši kopvērtējumā iepriekš ieņemto otro pozīciju.

Adriansena ekipāža čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā pēc deviņiem posmiem atrodas ar 402 punktiem, bet otrie tagad ar 301 punktu ir Bakss/Stupelis. Hendrikss un Mucenieks joprojām atrodas trešajā vietā ar 290 punktiem, bet brāļi Daideri ar 271 punktu atkāpušies uz ceturto pozīciju. Tikmēr Rupeiks un Kurpnieks ar 231 punktu ieņem sesto vietu.

Brāļi Arnolds un Gints Sīļi ar 32 punktiem atrodas 22.pozīcijā, Rēsna/Skūltāns ar 13 punktiem ieņem 32. vietu, bet Štelle/Linters atrodas 44. pozīcijā ar trim puntiem.

Kopumā čempionātā ieplānoti 14 posmi, no kuriem desmitais nākamajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts Latvijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu