«Boeing 777» katastrofa Sanfrancisko; ir bojāgājušie, cietuši 180 cilvēki (42)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sanfrancisko starptautiskajā lidostā sestdien pēc nolaišanās avarēja lidmašīna «Boeing 777». Katastrofā dzīvību zaudējuši divi cilvēki, bet 305 izglābušies, ziņo ASV mediji.

[Ziņa papildināta un precizēta atbilstoši jaunākajai informācijai!]

Pašreizējā informācija liecina, ka aviokompānijas «Asiana Airlines» lidmašīnas, kas bija ceļā no Dienvidkorejas, avārijā cietuši 182 cilvēki, no kuriem vairāki atrodas kritiskā stāvoklī. Divi cilvēki gājuši bojā.

Avārijas brīdī lidmašīnā bija 307 cilvēki - 291 pasažieris, tai skaitā viens zīdainis, un 16 apkalpes locekļi. Zināms, ka lielākā daļa pasažieru ir Dienvidkorejas un Ķīnas pilsoņi.

Negadījums noticis nosēšanās brīdī. Lidmašīna nolaidās akmeņainā rajonā blakus skrejceļam, lidmašīnas atdalījās aste un šasija.

«Neticami un laimīgā kārtā ir tik daudz izdzīvojušo. Tomēr ir arī daudz kritiski ievainoto,» sacīja Sanfrancisko mērs Edvins Lī, kurš izteica līdzjūtību bojāgājušo un cietušo ģimenēm.

Sanfrancisko Vispārējā slimnīca paziņoja, ka ir uzņēmusi 34 no šajā avārijā ievainotajiem un pieci no viņiem ir kritiskā stāvoklī.

Lidmašīnas aste nolaišanās laikā atsitās pret skrejceļu un lidmašīna sasvērās pa kreisi, līdz ar to nolaižoties ārpus skrejceļa, svētdien paziņoja Dienvidkorejas Transporta ministrija. No lidmašīnas atdalījās aste un šasija.

«Pašlaik ir divi bojāgājušie,» paziņoja Sanfrancisko ugunsdzēsības dienesta priekšniece Džoana Heiza-Vaita.

Viens bojāgājušais bija ar Ķīnas pasi, bet otra bojāgājušā pavalstniecība nav zināma, reportieriem paziņoja Dienvidkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvis, atsaucoties uz ASV tiesu mediķiem.

Starp cilvēkiem lidmašīnā bija 77 Dienvidkorejas, 141 Ķīnas, 61 ASV un viens Japānas pilsonis, paziņoja «Asiana Airlines».

Neviens no pasažieriem un apkalpes locekļiem nav pazudis bez vēsts.

Nekas neliecina, ka avārijā būtu vainojams terorisms, paziņoja ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Uz Sanfrancisko dodas ASV Nacionālās transporta drošības pārvaldes ekspertu grupa, lai izmeklētu šo avārijas nolaišanos. Notikuma vietā ieradīsies arī Dienvidkorejas valdības delegācija, kurā ir četri cilvēki.

Sanfrancisko lidosta uzreiz pēc avārijas tika slēgta, bet vēlāk tika atvērti divi tās skrejceļi. Dažas lidmašīnas tika novirzītas uz Losandželosu.

Aviosabiedrībai «Asiana Airlines» iepriekšējā pasažieru lidmašīnas avārija ar bojāgājušiem cilvēkiem notika 1993.gada jūnijā, kad tās lidmašīna «Boeing 737» ietriecās kalnā Dienvidkorejā un gāja bojā 68 cilvēki.

Eksperti jau norādījuši, ka, visticamāk, negadījumā vainojama lidmašīnas ekipāža, tomēr, iespējams, lidaparātu piemeklējušas tehniskas problēmas.

«Boeing 777» tiek uzskatīta par vienu no drošākajām lidmašīnām pasaulē.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu