Briselē būs «Rīga 2014» dienas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Trent Strohm, CC BY-NC-ND 2.0

No 25. līdz 26.aprīlim Molenbekas rajonā Briselē (Beļģija) norisināsies «Rīga 2014» dienas. Tajās Briseles iedzīvotāji varēs baudīt ne tikai ar mūsu kultūru, bet arī iepazīties ar Latvijas ražotāju produkciju.

Par «Rīga 2014» dienu kultūras vizītkarti 25.aprīlī kļūs jauniešu koris «Balsis», kas koncertā «When Riga and the Orient meet Molenbeek» sadziedāsies ar Briseles latviešu kori, Briseles latviešu vokālo grupu, Briseles Luksemburgas latviešu kori «Meluzina» un Briseles kori «Andantino».

Savukārt 26.aprīlī no plkst.11:00 līdz plkst.17:30 pie Briseles 1832.gadā atklātā Brusseles Charleroi kanāla, norisināsies Rīgas pilsētas pašvaldības, Molenbekas mērijas un uzņēmēju kluba «Rīgas Marka» rīkotie ielu svētki Molencanal, uz kuriem saplūdīs iedzīvotāji un uzņēmēji no visas Briseles.

Svētku programmā tiks piedāvāti: dažādu žanru muzikālie priekšnesumi, ielu performances un Rīgas pilsētas pašvaldības organizētais Latvijā ražoto pārtikas produktu un tautas daiļamatmeistaru izstrādājumu tirdziņš «Taste Riga. Feel Riga». Tirdziņš vienlaicīgi kalpos, kā izstāde un kontaktbirža, jo organizatori uzaicinājuši un saņēmuši apstiprinājumu no Briselē mītošiem potenciālajiem sadarbības partneriem no Briseles restorāniem, veikalu tīkliem, medijiem, kā arī Eiropas Savienības institūciju, ārvalstu vēstniecību pārstāvji un citi interesenti. Šāda veida pasākums Beļģijā tiek organizēts pirmo reizi, kas kalpo par pamatu organizatoru cerībām uz lielu interesi un unikālām Latvijas uzņēmēju iespējām reklamēt savu produkciju.

Briselē savu produkciju piedāvās SIA «Cido grupa», SIA «Simeks», AS Gaļas pārstrādes uzņēmums «Nākotne», AS «Brīvais vilnis», SIA «Sudrablīnis», SIA «Ricberry», SIA «Edvark», SIA «Pure Chocolate», SIA «Baltic Bakery», SIA «Saldus pārtikas kombināts», SIA «Meduspils», SIA «Medījumu iepirkumi», AS «Smiltenes piens», SIA «Latvijas Piens», Aivars Kerliņš, Agnese Vaļiniece, Gundaga Vanaga Jānberga.

Molenbeka Rīgas dienām Briselē ir izvēlēta stratēģisku apsvērumu dēļ, jo šogad, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, Molenbeka ir Valonijas (Beļģijas dienvidu daļas) kultūras metropole 2014. Tādejādi šajās aprīļa dienās viena kultūras metropole satiksies ar otru.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu