Būvniecības izmaksas pagājušajā gadā pieaugušas par 14,4%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā gadā būvniecības izmaksas Latvijā palielinājās vidēji par 14,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Visstraujāk pieauga strādnieku darba samaksa - par 23,6%.

Izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai palielinājās par 15,8%, būvmateriālu cenas - par 3,6%.

Vislielākais būvizmaksu pieaugums bija vērojams biroju ēku renovācijā - par 19,6%. Savukārt zemākais izmaksu pieaugums bija ģimenes māju un viesnīcu būvniecībā, kur izmaksas cēlās attiecīgi par 7,6% un 9,1%.

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2007.gada ceturto ceturksni būvniecības izmaksas Latvijā palielinājās vidēji par 8,1%.

Strādnieku darba samaksa un izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai pieauga attiecīgi par 10,3% un 10,1%. Būvmateriālu cenas palielinājās par 2,2%.

Vislielākais būvizmaksu pieaugums bija vērojams biroju ēku renovācijā - par 9,3% un transporta objektu būvē - par 8%. Savukārt zemākais izmaksu pieaugums bija ģimenes māju un viesnīcu būvniecībā, kur tās cēlās attiecīgi par 2,5% un 3,8%.

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar trešo ceturksni, būvniecības izmaksas samazinājās vidēji par 2,4%.

Būvmateriālu cenas un strādnieku darba samaksa saruka attiecīgi par 3% un 2,8%. Visstraujāk izmaksas kritās pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē - par 3,6%, kā arī ģimenes māju un viesnīcu būvniecībā - par 2,9%.

Savukārt mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 0,7%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu