Ceļus tīra jau 157 mašīnas (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sakarā ar iestājušos auksto laiku valsts autoceļu uzturēšanas darbos 13.janvāra rītā iesaistītas 157 AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, kas brauktuves apstrādā ar pretapledojuma materiālu, un atsevišķās vietās ceļu segums tiek vienlaicīgi tīrīts no sniega un apstrādāts ar pretapledojuma materiālu, ziņo kompānijas pārstāve Sigita Vasiļjeva.

Valsts centrālajā reģionā strādā 44 ziemas dienesta automašīnas, no tām 28 tehnikas vienības uztur Rīgas reģionā atrodošos valsts autoceļus.

Vidzemē 39 ziemas dienesta tehnikas vienības vienlaicīgi tīra brauktuves no sniega un apstrādā ar pretapledojuma materiālu. Savukārt Latgalē brauktuves apstrādā ar pretapledojuma materiālu 25 ziemas dienesta automašīnas. Kurzemes reģionā šorīt valsts autoceļu uzturēšanā ir iesaistītas 49 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autoceļu uzturētāji atgādina, ka autovadītājiem jābūt uzmanīgiem un dodoties ceļā jāizvēlas laika un ceļa apstākļiem atbilstošs braukšanas stils un ātrums.

AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksos uzturēšanas darbus, ceļu remontu un būvniecību, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts ražošanu.

LAU uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir 20 115 kilometri (km), tajā skaitā galvenie autoceļi 1 669 km, reģionālie autoceļi - 5 318 km un vietējie autoceļi 13 128 km.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu