Decembrī tiesa sāks izskatīt krimināllietu par sutenerismu organizētā grupā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šā gada decembrī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa sāks izskatīt krimināllietu par sutenerismu organizētā grupā. Prokuratūras ieskatā, apsūdzētie iedzīvošanās nolūkā izmantojuši personas, kas īrētos dzīvokļos Rīgā, Avotu ielā, nodarbojušās ar prostitūciju.

Kā liecina dati Tiesu informatīvajā sistēmā, pirmā tiesas sēde šajā lietā notiks 3.decembrī plkst.10.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra šo lietu tiesai nodeva 23.februārī, taču martā tā vēlreiz nonāca prokuratūrā, jo tiesa izmeklētāju sagatavotajos materiālos bija konstatējusi trūkumus, kuri nu ir novērsti.

Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Šēnberga, kopumā minētajā kriminālprocesā apsūdzības uzrādītas četrām personām, no kurām trīs tiek apsūdzētas pēc Krimināllikuma (KL) 165.panta 3.daļas un viena - pēc KL 165.panta 3.daļas un 165.1 panta 2.daļas.

KL 165.panta 3.daļa paredz atbildību par prostitūtu izmantošanu iedzīvošanās nolūkā organizētā grupā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu. Savukārt KL 165.1 panta 2.daļa paredz atbildību par personas nosūtīšanu ar tās piekrišanu seksuālai izmantošanai, ja tas izdarīts iedzīvošanās nolūkā, turklāt personu grupā vai atkārtoti. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Saskaņā ar apsūdzību minētās personas laika periodā no 2008.gada vasaras līdz 2011.gada maijam īrētos dzīvokļos Rīgā, Avotu ielā, reklāmas un eskorta servisa pakalpojumu sniegšanas aizsegā iedzīvošanās nolūkā organizējušas personu nodarbināšanu ar prostitūciju, tai skaitā izveidojušas fotostudiju un interneta mājaslapas, kurās reklamējušas prostitūtu pakalpojumus.

Kopumā aģentūras katalogos ar segvārdiem tikuši reklamēti vairāki desmiti personu, kas nodarbojušās ar prostitūciju un apkalpojušas tikai ārvalstniekus, liecina apsūdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu