Nepieciešams:
Diētiskie olu–dārzeņu salāti
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
4 olas
galviņa zaļo salātu
3–4 nelieli tomāti
1 gurķis
3–4 redīsi
1/2 sarkanā sīpola (nav obligāti)
1 ēd.k. olīveļļas
1 tējk. citrona sulas
lociņi
sāls
pipari
Pagatavošana:
Olas cieti novāra. Divas olas sagriež ceturtdaļās. Tomātus sagriež daiviņās, gurķi un redīsus — ripiņās, salātus saplēš ar pirkstiem. Visas sastāvdaļas liek bļodā, atlikušās divas olas sarīvē uz salātiem. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu, sāli un pipariem, labi samaisa un pārlej salātiem.