Diviem ceļu policistiem-kukuļņēmējiem piespriež divu gadu nosacītu cietumsodu (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Augstākā tiesa (AT) šodien par kukuļņemšanu diviem bijušajiem ceļu policistiem piesprieda nosacītu cietumsodu, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

AT atcēla Rīgas apgabaltiesas 2010.gada aprīļa spriedumu un Regnāram Kalniņam un Dainim Močam piesprieda divu gadu nosacītu cietumsodu.

Kalniņam AT noteica konfiscēt motociklu «Yamaha», automašīnu «Mitsubishi Pajero», motorlaivu «Pelikan» un naudas līdzekļus 515,35 latu apmērā, kas Kalniņam izņemti kratīšanas laikā.

Savukārt Mačam paredzēts konfiscēt automašīnu VAZ 2101 un naudas līdzekļus 124 latu apjomā, kam uzlikts arests ar Valsts policijas Iekšējās drošības biroja izmeklēšanas nodaļas inspektores lēmumu.

Spriedumu var pārsūdzēt AT Senātā.

Kā ziņots, abi policisti tika apsūdzēti par 200 latu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no iereibuša autovadītāja. Izskatot šo lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa Moču attaisnoja, bet Kalniņu atzina par vainīgu un sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Tomēr pirmās instances spriedums vēlāk tika pārsūdzēts. Kalniņa aizstāvis iesniedza apelācijas sūdzību, lūdzot savu klientu attaisnot, bet prokurors iesniedza apelācijas protestu, lūdzot notiesāt abus apsūdzētos. Līdz ar to lieta nonāca AT.

Kā liecina apsūdzība, 2008.gada 15.septembra priekšpusdienā policisti uz autoceļa Salaspils-Babīte, pie pagrieziena uz Spilvi, apturēja automašīnu un tās šoferim lika iepūst alkometrā. Pārbaudes rezultāti liecināja, ka autovadītāja izelpā ir 0,63 promiles alkohola.

No šofera tika pieprasīts 200 latu kukulis, solot apmaiņā pret šo naudas summu atdot viņam transportlīdzekļa vadītāja apliecību un nenoformēt administratīvā pārkāpuma protokolu par sēšanos pie stūres alkohola reibumā. Autovadītājam stundas laikā nauda bija jānogādā norādītā vietā.

Pēc aptuveni stundas Kalniņš vēlreiz tikās ar autovadītāju un pieņēma no viņa iepriekš norunāto naudas summu - 200 latu, liecina apsūdzība.

Pirmās instances tiesā Kalniņš savu vainu prokuratūras celtajā apsūdzībā daļēji atzina - viņš nenoliedza, ka ir paņēmis naudu no autovadītāja, bet sīkākas liecības sniegt atteicās. Kalniņš vien piebilda, ka Močam ar šīs naudas ņemšanu neesot bijis nekāda sakara.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu