EK komisārs uzteic Latvijas plānus ES finansējuma apgūšanai (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Komisijas (EK) reģionālās politikas komisārs Johaness Hāns, šodien tiekoties ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), uzteicis Latvijas plānus Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguvei jaunajā plānošanas periodā, aģentūra LETA uzzināja EK pārstāvniecībā Latvijā.

Hāns atzinīgi novērtējis Latvijai pieejamo ES struktūrfondu līdzekļu izlietojumu iepriekšējā programmēšanas periodā un secinājis, ka plānotais izlietojums nākamajā periodā izskatās ļoti daudzsološs.

«Lai gan vēl atlicis vienoties par dažiem jautājumiem, jau tagad varu teikt, ka partnerības līgums ir vērienīgs un atspoguļo reformētās kohēzijas politikas investīciju principu,» paudis komisārs. Koncentrējoties uz atbalstu uzņēmumiem, pētniecībai un inovācijām, zema oglekļa emisiju līmeņa ekonomikai un ilgtspējīgam transportam, tā mērķis ir paaugstināt Latvijas konkurētspēju, panākt ekonomikas izaugsmi un radīt darba vietas, piebildis EK ierēdnis.

Hāns uzskata, ka šāds princips patlaban, kad notiek cīņa ar ekonomiskās krīzes sekām, ir svarīgs, kā arī saistībā ar notikumiem Ukrainā būs jātiek galā ar citu krīzi.

Kā ziņots, marta sākumā Latvija EK iesniedza arī darbības programmu «Izaugsme un nodarbinātība» nākamajam ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodam, par kuru tuvāko mēnešu laikā sagaidāmi oficiālie komentāri.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu