Foto: Latvijas biedrības rosina vērsties pret Janukoviču un aicina atbrīvot Timošenko (110)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sabiedriskās organizācijas sestdien pieņemtā rezolūcijā aicina Latvijas augstākās amatpersonas ieviest sankcijas pret Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, kā arī atbrīvot ieslodzīto Ukrainas ekspremjeri Jūliju Timošenko.

Pie Brīvības pieminekļa sestdien notika vairāku nevalstisko organizāciju rīkota Ukrainas tautai veltīta atbalsta akcija, kuras laikā aptuveni 200 cilvēku ar ziliem un dzelteniem baloniem rokās izveidoja Ukrainas karogu sirds formā.

Priekšējās rindās ar baloniem stāvēja arī Latvijas eiroparlamentārieši - Sandra Kalniete (V), Inese Vaidere (V) un Kārlis Šadurskis (V).

Klātesošos uzrunāja pirmais Latvijas Tautas frontes (LTF) vadītājs Dainis Īvāns un Ukrainas nemieros ievainotais demonstrants Vladimirs Šumeiko, kurš ieradies saņemt medicīnisko palīdzību Latvijā.

Pēc uzrunām Īvāns nolasīja Latvijas valsts amatpersonām adresētu rezolūciju, kas paredz ieviest sankcijas pret Janukoviču un citām Ukrainas amatpersonām.

Rezolūcijā Latvijas amatpersonas arī aicinātas rīkot Rīgā starptautisku konferenci, kurā par aktualitātēm Ukrainā uzstātos šīs valsts pārstāvji, protesta akciju dalībnieki un Eiropas Savienības amatpersonas.

Rezolūcijas autori arī aicina no ieslodzījuma atbrīvot Timošenko un citus politieslodzītos.

Akciju rīkoja Baltijas-Melnās jūras alianse, biedrība «Eiropas Kustība Latvijā» un Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO), kā arī citi akcijas atbalstītāji.

Komentāri (110)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu