Francija kompensēs aborta izmaksas 100% apmērā (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas valdība pirmdien publiskojusi 2013.gada sociālās apdrošināšanas budžetu, kurā paredzēta abortu izmaksu kompensēšana 100% apmērā.

Pašreiz sievietes Francijā var pieprasīt atmaksāt 70% līdz 80% no aborta izmaksām, kas ir vidēji 200 līdz 450 eiro (140 līdz 316 lati) atkarībā no tā, vai aborts tiek izraisīts, iedzerot medikamentus mājas apstākļos, vai tiek veikta ķirurģiska procedūra slimnīcā.

Valdība paziņojusi, ka abortu izmaksu kompensēšana pilnā apjomā ir «nepieciešama, lai nodrošinātu, ka visām sievietēm ir vienlīdzīga pieeja abortam».

Aborta kompensēšana 100% apmērā bija viens no prezidenta Fransuā Olanda priekšvēlēšanu kampaņas solījumiem.

Valdība paziņojusi, ka palielinās arī summas, ko klīnikas drīkst iekasēt par aborta veikšanu, lai tās saskaņotu ar abortu patiesajām izmaksām un veicinātu kvalitatīvāka atbalsta sniegšanu pacientiem.

Aprēķināts, ka pirmajā gadā jaunā iecere valstij izmaksās 31,7 miljonus eiro (22,2 miljonus latu).

2010.gadā Francijā tika veikti 225 000 abortu. Par sekojošajiem gadiem šādi dati nav pieejami.

Pirms prezidenta vēlēšanām Olands arī solīja, ka panāks, lai abortus būtu iespējams veikt visās lielākajās slimnīcās valstī.

Likums, kas stājās spēkā 1975.gadā, nosaka, ka Francijā sievietes var veikt abortu līdz 12.grūtniecības nedēļai, un šo likumu atbalsta plaša politiskā spektra pārstāvji.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu