Francijas WRC posmā triumfē Ožjē; Loebs karjeru beidz ar «jumtu» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien par pasaules autorallija čempionāta (WRC) uzvarētāju kronētais francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» svētdien triumfēja savas dzimtenes rallijā, kas bija sacensību 11.posms.

Tiesa, svētdiena iesākās ar nu jau bijušā pasaules čempiona Sebastjana Lēba no Francijas («Citroen») avāriju, kā rezultātā viņam ne tikai pāragri nācās noslēgt posmu, bet arī beigt karjeru, jo iepriekš bija zināms, ka tieši Francijas rallijs Lēbam būs pēdējais.

Lēbs sacensības noslēdza ar kūleni un piezemēšanos uz jumta.

Noslēdzošajā dienā Ožjē uzvarēja trijos no sešiem ātrumposmiem, ar ko bija pietiekami, lai no trešās vietas pakāptos uz pirmo.

Rallija kopējā ieskaitē viņš par 12,2 sekundēm apsteidza spāni Daniju Sordo no «Citroen» vienības, bet trešais bija iepriekšējais sacensību līderis Jari Mati Latvala no Somijas («Volkswagen»), kurš Ožjē zaudēja 19,5 sekundes.

Savukārt ceturtajā vietā finišēja šīs sezonas Ožjē niknākais konkurents beļģu braucējs Tjerī Nevils no «Qatar» komandas, atpaliekot minūti un 14,1 sekundi.

Kā ziņots, pasaules čempiona titulu Ožjē garantēja ceturtdien, kad viņa vienīgais konkurents Nevils nespēja uzvarēt atklāšanas ātrumposmā («Power Stage»).

Lēbs par pasaules čempionu kļuva deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam. Šosezon viņš piedalījies tikai trijos posmos, bet tāpat pašlaik kopvērtējumā ieņem augsto septīto vietu.

Tāpat Lēbs šovasar piedalījās leģendārajās Paikspīkas kalnā braukšanas izturības sacīkstēs, sasniedzot trases visu laiku ātrāko rezultātu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu