Galvanovskis: zviedri ļāva mest no tālienes, bet mēs nevarējām trāpīt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis, Liepājas lauvas

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Agris Galvanovskis pēc uzvaras Eiropas čempionāta pirmajā spēlē pār Zviedriju (59:57) sarunā ar [s:38788] norādīja, ka Latvijas komandai problēmas sagādājusi pretinieku zonas aizsardzība.

«Sākām ļoti labi, panācām desmit punktu pārsvaru, taču tad sākās problēmas. Pirmajā spēlē noteikti bija jāuzvar, to zināja arī spēlētāji, taču lielā atbildības sajūta šoreiz nospēlēja pret mums, īpaši ietekmējot metienu precizitāti,» skaidro Galvanovskis.

«Zviedri bija garāki, masīvāki un ļoti agresīvi spēlēja pie mūsu groza. Tikko kļūdījāmies ar pretspēlētāja atbloķēšanu vai mūsu centrs devās palīgā partnerim, zviedru garie tika pie viegliem diviem punktiem. Cīņā pie groziem it kā bijis līdzsvars, bet 19 bumbas, ko zviedri izcīnīja pie mūsējā – tas tomēr ir par daudz,» uzskata treneris.

«Labi, ka bijām spēlējuši pret igauņiem. Zviedru stils bija līdzīgs – nestandarta basketbols. Kvalitatīvāks nekā izskatījās, pētot videoioerakstu. Tiesa, arī viņiem metieni no tālienes nebija īpaši precīzi. Otrajā puslaikā divus trāpīja nevis snaiperi, bet gan garie spēlētāji,» atklāj Galvanovskis.

«Mums problēmas sagādāja zviedru zonas aizsardzība. Viņi cītīgi sargāja soda laukumu, ļaujot mest no tālienes, bet mēs nevarējām trāpīt. Trīspunktnieki Antropam 1/8, Pinetem 0/6...,» secina treneris.

«Paši devām pretiniekiem iespēju uzvarēt, bet pēdējās trijās minūtēs paši viņiem to atņēmām, no 51:57 panākot 59:57. Beidzot aizsardzībā tikām galā katrs ar savu pretspēlētāju. Pēdējais trāpījums gan bija liela veiksme. Autu izmetām 0,46 sekundes pirms spēles beigām un Mareks (Mejeris) bumbu uz grozu palaida no metriem pieciem bez īpašas tēmēšanas,» uzvaras grozu apraksta treneris.

«Izskatās, ka mūsu apakšgrupā visas komandas ir spēkos līdzīgas. Ne franči, ne vēl jo vairāk horvāti savstarpējā spēlē (49:33) īpaši labi neizskatījās, un zviedri kādu no viņiem noteikti var vinnēt. Svinības nevaram atļauties – jāsāk domāt par cīņu piektdienas vakarā ar horvātiem,» uzsver Galvanovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu