Godmanis paziņo par demisiju [papildināts 15:54 +foto]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) piektdien pēcpusdienā paziņoja par savu atkāpšanos no amata.

šeit

Valsts prezidents žurnālistiem pēc tikšanās pavēstīja, ka Godmaņa demisiju pieņēmis.

Tautas partija un Zaļo un zemnieku savienība paziņoja par savu izstāšanos no valdības

Zatlers informēja, ka jau pirmdien sāks konsultācijas ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām. Viņš pauda cerību, ka partijas nedēļas nogalē spēs strādāt un definēt savu nostāju. Zatlers pateicās Godmani par darbu

Savukārt Godmanis apstiprināja, ka viņa valdību ir gāzusi TP un ZZS. Viņš sacīja, ka šādos apstākļos nav bijis iespējams strādāt un tāpēc paziņojis par atkāpšanos.

Zatlers izteica cerību, ka  jauno valdību varēs izveidot pēc iespējas ātrāk, tāpat viņš uzsvēra, ka pagaidām nav tādas politiskās krīzes, lai valdības vajadzētu uzticēt bezpartejiskam kandidātam, tāpēc viņš joprojām ir pārliecināts, ka jaunais premjers jāmeklē partiju iekšienē

Uz jautājumu, vai viņš valdību uzticēs vadīt TP virzītam kandidātam, Zatlers atbildēja, ka nekādas prioritātes nenosauks.

Godmanis izteica kritiskas piezīmes par ZZS un TP, norādot, ka publiski viņi ir runājuši pavisam ko citu, nekā kopējās tikšanās reizēs. Viņu neapmierina tas, ka viena partija jau nosaukusi jaunus premjera amata kandidātus, bet otra partija paziņo, ka jādemisionē ir visai valdībai.

Godmanim piektdien saruna ar koalīcijas pārstāvjiem bijusi īsa un viņš norādījis partijām, ka šis ir patiesības brīdis un ka pašām jāizlemj par turpmāko darbību valdībā. Pēc tam viņš saņēmis aicinājumu no TP un ZZS, ka viņam ir jāatkāpjas.

Komentējot valdības turpmāko darbu, Godmanis uzsvēra, ka nevar darbu apturēt kopumā. Tomēr viņš pauda nožēlu, ka viņam šajā brīdī nav pilnvaru parakstīt nopietnus starptautiskus dokumentus un tā esot liela problēma. Viņš norādīja, ka valdības gāzējiem par to vajadzēja padomāt.

Godmanis pauda cerību, ka atradīsies premjers, kas turpinās valdības darbu un atzina līdz šim viņa plāns bijis uzņemt sitienus uz sevi, lai nākamajam premjeram būtu vieglāk strādāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu