Helikopters beidz meklēšanu; atrod vien glābšanas riņķi (85)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pazudušā jahtas kapteiņa meklēšanas operācija beigusies bez rezultāta, liecina Latvijas armijas sniegtā informācija.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) informē, ka aviācijas bāzes helikopters, kas veica meklēšanu, atgriezies bāzē Lielvārdē.

Jūrā iekritušo cilvēku nav izdevis atrast, taču pamanīts glābšanas riņķis, ko apkalpe izmeta kapteinim brīdī, kad viņš iekrita ūdenī.

Iepriekš NBS ziņoja, ka meklēšanas operācijā iesaistījās Zviedrijas Krasta apsardzes dienests, izmantojot lidmašīnu «Dash 8 Q-300». Arī lidmašīnas ekipāža meklēšanas darbus pārtraukusi.

Kā sestdienas pēcpusdienā portālam «Apollo» pavēstīja NBS pārstāve Liene Ulbina, meklēšanas un glābšanas operācija pārtraukta, pamatojoties uz Starptautiskajā aviācijas un jūras meklēšanas un glābšanas rokasgrāmatā norādīto cilvēka izdzīvošanas ilgumu ūdenī un lidaparātu pilotu sniegtajiem ziņojumiem.

Cilvēka izdzīvošanas ilgums, kad ūdens temperatūra ir 18 – 20 grādi pēc Celsija, ir 12 stundas.

Zināms, ka nelaimes brīdī kuģa kapteinim glābšanas vestes nebija.

Kā ziņoja LETA, šonakt no jahtas «Alegra», kas bija ceļā no Rīgas uz Roņu salu, jūrā pāri bortam iekrita tās kapteinis. Jahtas apkalpe ir izglābta, nogādāta krastā, bet glābēji meklēja jūrā iekritušo vīrieti.

Informāciju par notikušo Krasta apsardzes dienests saņēma šonakt plkst.4.30 no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta. Uz jahtas atradās divi cilvēki, kas neprata to vadīt un nevarēja nosaukt precīzu atrašanās vietu.

Cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijā tika iesaistīts negadījuma rajonā esošais kravas kuģis «Eira», kā arī vēl trīs tuvumā esošie kuģi «Emsborg», «Mosvik» un «Gerd», lai noteiktu iespējami precīzu jahtas atrašanās vietu un uzturētu sakarus ar jahtu.

Paralēli uz notikumu vietu tika norīkots Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters «Mi-17».

Jahtas pasažieri, 1983. un 1992.gadā dzimuši vīrieši tika uzņemti uz robežsardzes kuģa «Valpas», savukārt kuteris «RK-15» aizvilka jahtu uz Rīgas ostu Bolderājā.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu