Iezīmēs pirmo velojoslu Elizabetes ielā (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ** RCB **, CC BY-SA 2.0

Trešdien, 28. maijā, tiks iezīmēta pirmā velojosla Elizabetes ielā, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes pārstāve Ilze Dišlere.

Kā ziņots, šovasar riteņbraucējiem uz brauktuves tiks iezīmētas velojoslas trīs pilsētas centra – Elizabetes, Dzirnavu un Lāčplēša - ielās, atdalot speciālu vietu tikai velobraucējiem. Tādējādi autovadītājiem turpmāk vairāk būs jārēķinās ar vēl vienu satiksmes dalībnieku – velobraucēju.

Velojoslu attīstības koncepciju izstrādājis pilsētplānotājs un arhitekts Toms Kokins sadarbībā ar domubiedriem un ekspertiem. Šovasar tiks ieviesta tikai daļa no velojoslām, kas paredzēta koncepcijā. Pakāpeniski velojoslas tiks ieviestas lielākajās pilsētas maģistrālajās ielās un apkaimēs.

Pasākumā arī piedalīsies Rīgas mērs Nils Ušakovs, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks un Satiksmes departamenta vadība.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu