Informatīvais seminārs skolotājiem «Muzejs un cilvēks» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien plkst.14.00 Mākslas muzejā «Rīgas Birža» notiks informatīvais seminārs skolotājiem «Muzejs un cilvēks», portālu «Apollo» informēja Nataļja Sujunšalijeva, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Reklāmas un informācijas darba kuratore..

Ievadot jaunu skolas sezonu un atceroties neseno ugunsgrēku Rīgas pilī, kura laikā tika bojāta daļa krājuma no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja un Rakstniecības un mūzikas muzeja, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina pedagogus un pasniedzējus uz informatīvo semināru «Muzejs un cilvēks», kurā tiks apspriesti jautājumi par cilvēka atbildību pret kultūras vēstures priekšmetiem muzeja apmeklējuma laikā.

Seminārā piedalīsies pieredzes bagātā restauratore, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Restaurācijas nodaļas vadītāja Velga Opule, kura sniegs atbildes uz muzeju apmeklētājiem aktuāliem jautājumiem: kādēļ mākslas ekspozīcijās nedrīkst ieiet ar virsdrēbēm? Kāpēc mākslas darbus nedrīkst aizskart ar rokām un daudzviet arī fotografēt? Kāda ir ikviena skolotāja un skolēna atbildība mākslas muzeja apmeklējuma laikā un ko apmeklētāji iegūst no tā?

Seminārā skolotāji varēs iepazīties ar restaurācijas darba specifiku, par kuru tālāk stāstīt audzēkņiem patstāvīgu muzeja vizīšu laikā. Semināra noslēgumā būs iespēja aplūkot izcilā latviešu ainavista Jūlija Federa (1838-1909) daiļrades paraugus un noskaidrot, kādēļ dažus no tiem var dēvēt par «ģeogrāfiskām relikvijām».

Seminārs paredzēts vizuālās mākslas, kultūras un mākslas vēstures skolotājiem, kulturoloģijas un vēstures skolotājiem, klases audzinātājiem un pirmsskolas iestāžu pedagogiem. Aicināti tiek arī ģeogrāfijas skolotāji, kuriem īpaši interesants būs mākslas vēsturnieces Edvardas Šmites stāstījums par Latvijas glezniecības vecmeistara Jūlija Federa topogrāfiski precīzajiem mākslas darbiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu