IZM plāno atcelt ierobežojumus laikam, ko bērnudārza bērni var pavadīt pie datora

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apsver iespēju atteikties no noteikumiem, kas ierobežo bērnu atrašanās laiku pie datora pirmsskolas izglītības iestādēs, - informē laikraksts «Diena».

Latvijā ir spēkā Ministru Kabineta 2002.gadā pieņemtie noteikumi, kas bērnudārzos pie datora un televizora liedz atrasties ilgāk par 15 minūtēm divas reizes dienā. IZM šos noteikumus kā arhaiskus sola atcelt jau šogad, jo neesot pētījumu, kas apliecinātu tehnoloģiju nelabvēlīgo ietekmi uz veselību.

Pagājušajā nedēļā izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš ir pārliecināts tehnoloģiju atbalstītājs, uzdevis izsludināt konkursu par mācību materiālu digitalizāciju, - sākumā tikai darba burtnīcu, bet tālākā nākotnē arī mācību grāmatu. Pēc Ķīļa ieceres, drīz skolēni uz skolu dosies tikai ar planšetdatoru.

Jau ziņots, ka konkurss ir paredzēts visu skolu skolotājiem, taču tas nav domāts uzņēmējiem. Skolotājiem būs jāmeklē partnerība ar uzņēmējiem, kuri varētu nodrošināt viņu ideju īstenošanu dzīvē. Konkursā pieejamā summa būs 300 000 latu.

Iepirkumu varētu izsludināt mēneša laikā.

IZM esot plāns jau šovasar izsludināt apjomīgāku konkursu par mācību līdzekļu digitalizāciju, taču tas vēl esot ieceru līmenī, - pašlaik ir svarīgi rast risinājumu par mācību līdzekļu autortiesībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu