Jautra un gudra Jāņu svinēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Tuvojas laiks, kad mūsu Dieva dēls Jānis nāks apraudzīt savus bērnus. Lūkos kā tie strādājuši, kā rotājušies, kā gatavojas viņu sagaidīt.

Ko dziedās, ko liks galdā un kādus tikumus godās. Mēs Brīvdabas muzejā esam sakrājuši dziesmas un tradīcijas,  padomus un vēlējumus. Spēles un rotaļas. Demonstrēsim vaiņagu pīšanu un uguns kuršanas tradīcijas. Rotas un rotāšanos

Dosim «Trejdeviņus padomus Jāņu svinēšanai». Īpaši aicināti viedtālruņu īpašnieki. Būs siera siešana, žograušu cepšana, skābputras vārīšana un vēl citi brīnumi no Dižmares krastiem. Rauši, ogumaize, pīrāgi un pārsteigums - «štokmaize» ar īstu Vidzemes zupu. Akcija - uzsmērē pats savu sviestmaizi! Sviestu kulsim paši saviem spēkiem.

16.06.
Vidzemes sētā
11.00 GRODI - Uguns rituāli gaidot gada īsāko nakti. Tradīcijās, pamācības un dziesmas.
12.30 LIELAIS ROTAĻNIEKS - Jāņu spēles un rotaļas visai ģimenei kopā ar Latvijas Rotaļnieku konkursa uzvarētājiem. Vadītājs un vadātājs - Ernests.

Kurzemes sētā
11.30 Trejdeviņi padomi Jāņu svinēšanai. Folkloras kopas SAVIEŠI. Grāmatu apgāda «Zvaigzne ABC» Jāņu dienas grāmatu galds.
Ja 12.30 atnāksiet uz Kurzemes sētu, dabūsiet ATŠTAUKAS. Liepājas aktrišu folkloras kopa mācīs jaunajiem dziesmas un gudrības vai jautri apdziedāsies

17.06.
Piltenes amatieru teātris ar jautru pasākumu «Ventiņi ielīgo garšīgi» - Kurzemes jūrmalciemu pļavās Maizes godi no Smiltenes puses. Latviešu tautas lepnums - maize - rudzu maize, ogumaize un «štokmaize», - pie Priedes kroga Rauši, pīrāgi un putra no Bauskas puses - pie Priedes kroga

CĒSU ALUS akcija: viena biļete - viens alus par puscenu!

Saulgrieži Brīvdabas muzeja lauku sētā VĪTOLNIEKI Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs sadarbībā ar Rucavas tradicionālās kultūras centru un SIA «Balticum Creativus» piedāvā iespēju  tuvoties senajām tradīcijām.

2012. gada 21. jūnijā dosimies uz Rucavas pagasta Papes Ķoņu ciema VĪTOLNIEKU mājām, kur no plkst. 16.00 līdz saullēktam varēsim vērot un līdzdarboties VASARAS SAULGRIEŽU GODOS
www.brivdabasmuzejs.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu