Jēkabsone-Žogota: vienubrīd par basketbolu pat negribēju dzirdēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota sarunā ar «Apollo» atklāj, ka pēc pagājušās sezonas divus mēnešus pilnībā atpūtusies no basketbola.

«Vasara paskrēja nemanot, lai gan biju brīva jau no aprīļa vidus. Laika it kā bija daudz, taču vēl tagad neticās, ka jau atkal klāt sezona,» atzīst Anete. «Pirmos divus mēnešus vispār neko nedarīju, bet no jūlija beigām pamazām sāku individuālos treniņus pie Aināra Zvirgzdiņa. Jūrmalā paskrēju sprintiņus ātrumam, bet tad jau sāku trenēties arī zālē - piestrādāju pie metiena un tehnikas.»

«Pēc pagājušās sezonas pati jutu, ka neko negribu pat dzirdēt par basketbolu. Latvijas izlases spēles Eiropas čempionātā gan labprāt skatījos, bet tā jau ir cita lieta. Nebija atbildības sloga un varēju vienkārši skatīties un izbaudīt basketbolu. Vai sieviešu basketbola skatīšanās ir atpūta? Kāds nu tas sieviešu basketbols ir, tāds nu tas ir. Vīrieši jau varbūt pārāk perfekti uz to skatās,» nosmej latviešu basketboliste.

Aneti nesatrauc tas, ka nākamajā sezonā atkal būs jāspēlē komandā (Jekaterinburgas UGMK), no kuras tiks prasītas uzvaras visos turnīros. «Mans mērķis ir tieši tituli. Kāda gan jēga visu karjeru nospēlēt viduvējā klubā? Turklāt man ir iespēja spēlēt vienā komandā ar ļoti labām spēlētājām. Vienīgi žēl, ka Gundars Vētra nepalika galvenā trenera amatā. Kad slēdzu līgumu ar UGMK vēl nezināju, ka Vētra vairs nebūs treneris, jo komandas rezultāti jau bija labi, taču atkal nebija izdevies uzvarēt Eirolīgā.»

Atgādinām, ka pagājušo sezonu Jēkabsone-Žogota sāka Maskavas apgabala «Sparta&K» komandā, bet janvārī pārcēlās uz Stambulas «Fenerbahce», kuras rindās kļuva par Turcijas čempioni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu