Kalvenes zoodārzā virpuļviesulis pacēlis gaisā un apgāzis dzīvnieku novietni

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas zooloģiskā dārza filiālē «Cīruļi» Kalvenes pagastā svētdienas vakarā virpuļviesulis pacēlis gaisā un apgāzis vāveru, trušu un jūrascūku novietni, dzīvnieki gan nav cietuši, aģentūrai BNS pastāstīja «Cīruļu» vadītājs Arnis Bergmanis.

Viņš pastāstīja, ka vairākus metrus garo un diezgan smago būri spēcīgais vējš parāvis gaisā un pēc tam tas nokritis zemē uz jumta. Dzīvnieki no apgāztās novietnes bija izkļuvuši brīvībā– vāveres iebēgušas ābeļdārzā, bet truši un jūrascūciņas šokā stāvējušas turpat pie novietnes.

Visas četras izbēgušās vāveres noķertas. Negaisa laikā viens koks nogāzts arī vilku aplokā, taču, par laimi, tas nokritis paralēli žogam, to nesabojājot, pauda Bergmanis.

Viņš piebilda, ka negaisa nodarīties zaudējumi «Cīruļiem» ir niecīgi.

Jau vēstīts, ka svētdien galvenokārt Kurzemē vairākkārtīgi plosījās pērkona negaiss. Sākotnēji veidojās atsevišķi negaisa mākoņi, kas daudzviet nesa intensīvas, bet īslaicīgas lietusgāzes, brāzmainu vēju un lielgraudu krusu.

Daudzviet Kurzemē lūzuši vai ar saknēm izgāzti koki, atsevišķām ēkām norauti jumti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu